• 1
    eurobasket 2022'de a grubunda oynayacağımız 5. ve son maçtır. 14:30'da başlayacak maç ntv'den canlı yayınlanacaktır.

    dünkü belçika galibiyetimizden sonra gruptan çıkmayı garantilemiştik. bu maçı kazandığımız takdirde grubu lider tamamlayarak çapraz grubumuz olan b grubunun 4.'sü ile berlin'de karşılaşacağız. aksi halde ise sıralamada önce takımların aralarındaki maçlar, sonrasında genel averaja bakıldığı için ve bizim de karadağ ve belçika'yı yendiğimiz için grup 2.'si olup b grubunun 3.'sünü bekleyeceğiz.

    ispanya eurobasket için inanılmaz bir ekol. 1999 eurobasket'ten beridir arada karadağ'da yapılan 2005 eurobasket hariç tüm şampiyonalarda madalya kazanmayı başarmış bir ülke. 2005'te de yine turnuvanın sonuna kadar gidip 3.'lük maçında fransa'ya yenilmişlerdi zaten. ama bu sefer kürsü gibi bir beklentileri bana göre olamaz çünkü mevcut kadroları son 20-25 yılın en zayıf kadrosu. gasol kardeşler, ricky rubio, sergio rodriguez gibi kült isimler uzun bir süreden sonra kadroda yoklar. buna rağmen ispanya öyle bir ekol ki ellerinde halen rudy fernandez ve sergio llull gibi inanılmaz tecrübeli ve willy hernangomez ve juancho hernangomez kardeşler gibi birkaç şampiyonadır takımın önemli parçası olan bir çekirdek var. bunun yanında biraz tartışmalı şekilde kadroya dahil edilse de lorenzo brown gardlara baskı ve hücumda topu yönlendirme konusunda önemli bir tecrübe. ek olarak alperen'in takım arkadaşı usman garuba da benchten gelebilecek önemli bir yetenek konumunda.

    işte asıl mesele de ispanya kadrosunun aslında hemen hemen bu kadardan oluşması konusu. hele de rudy fernandez ve sergio llull'un yaşları düşünüldüğünde kadro derinlikleri ciddi bir soru işareti kendi adlarına. dün kazandıkları karadağ maçlarına lorenzo brown ve willy hernangomez'in yanına valencialı xabi lopez-arostegui ve jaime pradilla ve unicaja malagalı jaime fernandez'i ekleyerek ilk 5'lerini çıkarttılar. kadrodaki xabi lopez-arostegui, jaime pradilla, jaime fernandez ve diğer malagalı dario brizuela şampiyona tecrübesi açısından oldukça soru işaretleri olan isimler. hatta kadroda joventut badalona’da oynayan joel parra ve manresa pivotu yankuba sima var ki belçika maçına sergio scariolo parra'yı ilk 5 oynatarak başlayıp neredeyse hiç katkı alamamıştı.

    bundan dolayı bu maçta rakibi mümkün mertebe savunmada yıpratıp, belki faul problemine sokup asıl düzenlenlerinden çıkmaya zorlamalıyız. brown'a yapılacak baskı kritik olacaktır. hernangomez kardeşleri de olabildiğince pota uzaklaştırmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın