resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 3582
    oyuncu profili olarak seviye atladığı için oyun katkısı azalan futbolcumuz.

    kerem'in takıma katıldığı 2020-2021 sezonunu hatırlayalım. bekleyerek geçirmiş olduğu yarım sezonun ardından sahaya sürülmeye ve hemen herkesin pozitif yönde dikkatini çekmeye başlamıştı. epey toy göründüğü kimi yönlerine rağmen sahada arz ettiği ve takımımızın büyük ihtiyaç duyduğu bazı özellikleriyle alenen fark yaratmaktaydı. bu özelliklerin başında gelen de devamlı hareket edip koşu göstermesine bağlı olarak yarattığı topsuz tehditkarlığıydı. o dönemdeki arzulu ve egosuz çabasını hatırlıyorum da o kadar çok zorluyor ve gömülü defansın hem önüne hem de arkasına o kadar çok hareket ediyordu ki son derece öngörülemez ve yorucu bir oyuncu profiline dönüşüyordu.

    bugüne geldiğimizde ise kerem, 2021-2022 sezonundaki kişisel başarıları ve istatistikleriyle, buna ilaveten özellikle gol bakımından repertuarını epey genişletmesi ile oyuncu profili olarak seviye atlamış durumda. o artık bulunduğu takımda kendisini belli ölçüde kanıtlamış, adı doğrudan ilk 11'e yazılan, afili 7 numarasını sırtına geçirmiş ve kafasında daha da yukarıları hedefleyen bir milli takım oyuncusu. bu pek iyi fakat kerem stil ve imaj olarak büründüğü yeni rol ile örtüşen bir oyun kimliğine ve o kimliğin zorunlu kıldığı bazı meziyetleri arz edebilirliğe -şu an için- sahip mi? bunun yanıtını hiç değilse bu sezonun başlarında gördüğüm kerem özelinde "hayır" olarak vermek zorundayım.

    kerem, fark yarattığı ceza sahası çevresinde hareketli ve tehditkar oyuncu rolünden, taç çizgisinin hemen önünde ayağına top alan oyuncu rolüne büründüğünde verimliliği son derece düşüyor ve öngörülebilir bir oyuncu haline geliyor. belki imaj olarak 19 yaşındaki manchester united cristiano ronaldo'su son derece özenilir bir profil fakat benimsenmek istenen imajın saha içinde de bir karşılığı olmalı. öte yandan, bugünün futbolunda hücum oynayan takımlar, taç çizgisinde top alıp "dribling & skill" arz eden oyuncu profillerinden ziyade ceza sahası içi ve çevresinde fark yaratabilen hücum kanatlarına daha çok ihtiyaç duyuyor.

    bu, kerem'i menfi yönlü eleştiren bir yazı gibi görünebilir. oysa ki ben onun, bugününe gelene dek gösterdiği gelişim temelli zihin yapısına güveniyorum. umarım bunu yeniden hatırlar. kerem'in ihtiyacı, geçmişinde yatıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın