• 818
    2022-2023 yaz transfer sezonunun sonunda herhangi bir ekleme yapmayarak bir çuval inciri berbat eden takım.

    bir kere takımın ciddi şekilde yedek forvete ihtiyacı var. koca takımda elde sadece gabriel jesus ve eddie nketiah var. kanat rotasyonuna baktığında gabriel martinelli ve bukayo saka var. peki bunların yedekleri? şu ana kadar hiç süre almamış ve geçen sezon kiralık gittiği feyenoord’ta kötü bir sezon geçiren reiss nelson ve proje olarak takıma dahil olan 19 yaşındaki marquinhos var. ikisi de ciddi maçlarda şimdilik verim alabilecekleri ve martinelli-saka ikilisinden birinin eksikliğinde sistemi tamamlamakta ciddi sıkıntı yaşatabilecek oyuncular.

    merkez orta saha ise tam bir felaket. thomas partey zaten müzmin sakat ki şu an da sakat. iki hafta önce mohamed elneny sakatlandı. orta saha şu an granit xhaka ve genç sambi lokonga‘ya kaldı.

    hücuma yönelik oyuncu olarak martin odegaard‘ın yedeği olarak emile smith rowe var. fabio viera‘ya o kadar para bağlayıp rotasyonda rowe’un arkasında tutmak çok ilginç. fasülye sırığı vücudu henüz premier lig seviyesinde olmayabilir ama yine de şu anda imdat diye çığlık atan ön libero, merkez orta saha için viera çözüm değil.

    defansı ise genel olarak iyi, ben white bile stoper özellikli olmasına rağmen çıkışları iyi yapmaya başladı.

    ilk 11 olarak bakıldığında mis gibi bir kadro var elde ama her maçta çıkan aynı kadroyla bu takımın nefesi ocak ayını görür mü emin değilim. premier lig temposu zaten yüksek, üstüne bir de avrupa ligi, lig kupası, fa cup derken bu kadro ne kadar dayanacak.

    transferin son gününe kadar douglas luiz ve youri tielemans‘ın peşinden koştular ama alamadılar. kanat rotasyonu yokken nicolas pepe‘yi yok pahasına elden çıkardılar. ellerinde alternatif yokken (iyi ki yaptılar o ayrı da) lucas torreira‘yı bize verdiler. arthur melo da kadroya dahil edilebilecek bir oyuncu iken almadılar ve kadro planlamasında büyük eksiklikler bıraktılar.

    şu an her ne kadar heyecan verici görünseler de uzun vaadede sıkıntı yaşayabilirler. belki dünya kupası arası, ardından da ara transfer sezonunun gelmesi onlar adına bir kurtuluş olabilir, olsun da lütfen. ama bu kadar çok bütçeye ve imkana sahip bir takım için çok bariz hatalar yapılmış görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın