resim
Michy Batshuayi-Atunga
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.85
Uyruk:Belçika
  • 291
    birkaç gündür galatasaray sözlük isimli platformda hakkında yazılıp çizilenleri hayretle okuduğum futbolcu. özellikle aynı zaman zarfında aynı platformda icardi hakkında yazılanlara baktığımızda dünyanın ortasında bir halka açılmış, ben de es kaza o halkanın içine girerek paralel evrene geçtiğimi düşünmüş vaziyetteyim. galatasaray sözlük çok eğlenceli platform, mutlaka burada yazılanları okuyun.

    günlerdir düşünüyorum... bu birkaç gündür bahsedilen batshuayi geçen sene beşiktaş'ta oynayan batshuayi değil mi? çünkü zira bu platforma bakarsak, halihazırda weghorst ile birlikte ligin en iyi forveti olduğu öne sürülüyor. hatta stoperlerin rüyasına girecek kadar tehlikeli bir forvet olduğu dahi dile getiriliyor. biz geçen sene başka bir batshuayi mi izledik?

    evet, atletik ve hareketli bir forvet. ama o kadar. geçen sene, çok da uzakta değildi, gözümüzün önündeydi ve her maçını izledik. bu atletik arkadaşımız çok sağolsun, beşiktaş'ı şampiyonluğunu engelledi tek başına. sürekli hakkında 14 gol atıp 5 asist yaptığı, yani ölüsünün dahi iş yaptığı yazılıp çiziliyor. attığı 14 golün 5 tanesi penaltıdan ama... atmış sonunda değil mi? evet atmış. beşiktaş formasıyla 42 maça çıkıp 14 gol 5 asist ile 19 gole etli etmiş. peki, bizde oynadığı 2 senede sakatlıktan ötürü doğru dürüst maça çıkmayan, çıktığı maçlarda neredeyse hepimizde acıma duygusu uyandıran ve içimizden bir sesin "şuna bi baston verin, ayakta duramıyor" dediği falcao dedenin istatistikleri neler? galatasaray formasıyla 43 maça çıkıp 20 gol atmış ve 3 asist yapmış. demek ki neymiş... 3 büyüklerin birinde oynayıp belirli sayıda maça çıkan her forvetin yaptığı bu istatistik öyle pek de matah bir istatistik olmuyor. gerçekten facia derecede bir forvet olmalısın ki üç büyüklerin birinde 40 maça çıkıp 15 gol bile atmayasın. seferovic bile bu sene 40 maça çıksa en az 10 gol atar.

    batshuayi fenere faydalı olur olmaz bilemem, birçok galatasaraylıdan farklı olarak gönlüm başarılı olmamasından yana (şaşırtıcı değil mi?). ama daha geçen sene hepimizin izlediği batshuayi fenerbahçe'ye transfer oldu diye neden yere göre sığdırılamıyor? adam tek başına beşiktaşın şampiyonluğuna mani oldu. bu sezon başarılı olabilmesi sürpriz olur, başarısız olması sürpriz olmaz. çünkü biliyoruz kendisinin ne olduğunu, neler yapabildiğini. ama güzide galatasaray sözlükte genel kanı tam aksine.

    icardi ile kıyaslandığında merak ettiğim bir kısım var... lütfen tarihleri geri alalım, mesela tamamen atıyorum 20 haziran 2022 yılındayız, lig henüz taze bitmiş. ve önümüze iki opsiyon sunuyorlar; ikisi de 3 milyon euro maaş alacak ve bir tarafta icardi, diğer tarafta batshuayi. hani fenerbahçeye gitmediğini farz edelim batshuayi'nin, o zaman daha rasyonel düşünebiliriz. acaba sözlükte böyle anket açsaydım kaç kişi batshuayi'ye oy verirdi? ya da kaç kişi özel mesajla söverdi? oyun planı falan demeyin, rica ediyorum. dümdüz, iki futbolcuyu yan yana getirseydik 2ü haziranda tercihiniz kim olurdu? cidden, birkaç gündür hayretler içerisinde okuyorum burayı. hiç abartmadan söylüyorum, galatasaray sözlük yazarları fenerbahçelilerden daha fazla fenerbahçe transferlerini destekliyor, yeri geldiğinde motive bile etmeye çalışıyor. ve ben de bu davranışın motivasyonunu bir türlü anlayamıyorum, çok uğraşıyorum ama inanın anlayamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın