resim
Haris Seferović
Takım:Al-Wasl
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.89
Uyruk:İsviçre
  • 719
    fiziksel olarak son derece problemli gözüken oyuncumuz. geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü sakat geçirdi ve şu an fizik olarak yeterli değil, ikili mücadeleye girmekte problem yaşıyor ve enerjisi son derece düşük gözüküyor, bu maçta ofsayttan çıkmaya mecali yoktu. geçmişte cezasahası dışında takıma katkısıyla öne çıkan ve fiziksel özellikleriyle oynayan bir oyuncuydu, bugün bu durumda onları yapamayınca teknik özellikleri de göze batıyor. fizik kapasitesi belli bir seviyeye ulaşması lazım fakat o süre verilir mi, kendisi toparlar mı ondan emin değilim. gelmeden önce yakın bir tarihte portekiz'e karşı oynadığı maçını izleyip kendini sakındığını söylemiştim. geçirdiği sakatlıktan çok fazla etkilenmiş.
    dördüncü maç sonunda değerlendirirsek iyi bir bağlantı oyunu göremedik bunun en büyük sebebi hareketsizliği ve oldukça statik kalması. diğer bir sebebi de çevresinde oynayan oyuncuların son derece kopuk pas bağlantılarından kaynaklanıyor. sağa sola deplase olamadığından ötürü de stoperler tarafından oldukça rahat savunuldu.
    bugün maçta topu alıp servis yaptığı çok nadir birkaç pozisyon var fakat bunları düzenli yapamadığı zaman bu durumuyla sahada oynamasının bir esprisi kalmıyor. 1 milyon kiralama bedeli, 2.3 milyon maaş verdiğin bir oyuncuyu ekonomik sebeplerden ötürü alternatif olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyordum fakat şu performanstan sonra önüne birinci bir santrafor transferi alınacak gibi gözüküyor. okan hocanın yerinde olsam seferovic'in fizik kapasitesi bu durumdayken yerine gomis'i değil mertens'i en uçta değerlendirirdim.
    (bkz: 28 ağustos 2022 trabzonspor galatasaray maçı)

    edit: düzeltme
App Store'dan indirin Google Play'den alın