resim
Jorge Fernando Pinheiro de Jesus
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Hilal
Yaş:69
Uyruk:Portekiz
  • 333
    temel prensibi olan fütursuzca hücum etme planının anadolu takımlarına karşı işe yarasa da derbilerde işini zorlaştıracağını düşünüyorum. bu ligde anadolu takımlarını iyi süpürdüğün sürece derbi karnen iyi olmasa bile şampiyon olabilirsin ama derbi maçlarda alınacak ağır bir mağlubiyet camianın psikolojisini ciddi şekilde bozabilir.

    bununla beraber fenerbahçe sezon başından beri oynadığı 9 maçta tam 27 oyuncuya forma şansı verdi, sakatlığı yüzünden forma giyemeyen joao pedro'yu da sayarsan sayı 28'e çıkıyor. jesus türk takımlarında görmeye alışık olmadığımız kadar çok fazla oyuncu oynatıyor ve düzenli olarak rotasyon yapıyor, sezonu erken açmış ve uefa kupası'nda da mücadele edecek bir takım için bunun mecburi olduğunu söyleyebiliriz. eğer bunu doğru şekilde uygulamaya devam ederse fenerbahçe ligin sonunu getirmekte zorlanmaz fakat oyuncuları küstürmeden rotasyon yapmak, uzun süre oynatılmayan bir oyuncuyu kritik bir maçta sahaya sürüp performans almak çok zor bir iş. jesus'un bu konuda ne kadar başarılı olacağını hep birlikte göreceğiz.

    uzun lafın kısası jesus'un oynattığı oyun türkiye ligi'nde her daim iş yapacak bir sistem. şampiyonu hükümetin belirlediği bir ligde iyi oyun veya rotasyon başarısı tali unsurlar olsa da "ligde zirveden kopmamak için avrupa'dan erken elenmeye çalışacak" bir teknik direktör olmadığı için mutluyum. en azından sergen gibi abdullah avcı gibi tiplerden daha delikanlı bir adam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın