• 2
    dün akşam saatlerinde eleme kuralarının çekildiği ve kadınlarda ipek öz ve erkeklerde altuğ çelikbilek'in rakiplerinin belli olduğu grand slamdir.

    öncelikle belirtmek lazım ki ülke olarak iyi bir sezon geçirmiyoruz. özellikle atp tarafında durumumuz vahim ve erkeklerde ilk 200'de hiçbir tenisçimiz yok. kadınlarda da çağla büyükakçay'ın tekrardan lisansını almış olması sevindirici olsa da ipek öz tenisi taşıyan lokomotif konumunda. altuğ da ucundan elemelere katılabildi. son 1-2 gündeki turnuvadan çekilmeler olmasaydı elemelere dahi katılamayacaktı ve erkeklerde hiçbir temsilcimiz olmayacaktı. neyse kuralara kısaca bakalım.

    altuğ ilk eleme turunda 4 numaralı seribaşı arjantinli camilo ugo carabelli ile oynayacak. sıralaması düşünüldüğünde kötü bir kura değil. gelen rakip 4 numaralı seribaşı ama toprakçı bir oyuncu. sert korttaki son turnuvasını nisan ayının başında oynamıştı. 10 gün kadar önce challenger zaferi kazanmış olsa da bu bir toprak kort turnuvasıydı. eğer roland garros elemelerinde kendisi gelseydi altuğ'un şansının %5'ten daha az olduğunu söylerdim ama bu seneki sert kort karnesi 3 galibiyet, 3 mağlubiyet olan camilo ugo carabelli karşısında altuğ'un şansı daha fazla olmalı. altuğ da temmuz'un başında porto'da challenger kazandıktan sonra üst üste 2 turnuvada daha ilk maçında elendi ve ağustos'ta hiçbir turnuvaya katılmadı. kendisinin durumu da muallak. yine maçın favorisi mevcut formu ile camilo ugo carabelli olacaktır. olur da altuğ buradan çıkarsa karşısına muhtemelen antoine escoffier gelecek. sıralamada kendisine yakın bir oyuncu olsa da escoffier daha rekabetçi iyi bir sert kort oyuncusu. muhtemel bir 3. tur eşleşmesinde ise ernesto escobedo ile karşılaşması olası gözüküyor. escobedo ev sahibi oyunculardan ve altuğ'un buradan çıkması zor olur. altuğ'un ilk turda kimilerine göre sürpriz olarak nitelendirilecek bir galibiyet alıp 2. eleme turunda elenmesi en olası senaryo gibi gözüküyor. buradan çıkıp da ana tablo yapacağına pek olasılık veremiyorum maalesef.

    ipek öz ise elemelerin ilk turunda leolia jeanjean ile karşılaşacak. ipek yaklaşık 2 sezondur üzerine ciddi derecede koydu ve birçok final oynadı bu süreçte. en son haziran'da 60k'lık turnuva finalini kaybetmişti. ancak o da son dönemde az maç oynadı ve bunlarda da ritm bulamadı. wimbledon 2022 elemelerinden sonra oynadığı 5 maçın 3'ünü kaybetti. bir miktar mevcut formunda uzaklaşmış gibi gözüküyor. jeanjean eşleşmesi ise kötü bir eşleşme değil ama iyi bir eşleşme de değil. geri çizgiden iyi oynayan bir oyuncu ve bu sene nisan ayının ortasında bir sert kort turnuvası kazanmıştı. oldukça ortada bir eşleşme denilebilir. muhtemel 2. tur eşleşmesi ise panna udvardy ile olacak gibi gözüküyor. udvardy şu anda 78 numara olmasına rağmen bu sezon sert zeminde oynadığı 7 maçın hepsini kaybetmiş bir oyuncu. inanılmaz inişleri ve çıkışları olan bir tarzı var. ipek üst üste 2 zafer alsa bile 3. turda epey zorlu bir maç onu bekliyor olabilir. çünkü epey formda olan abdli kayla day'in karşısına gelme olasılığı yüksek. bence böyle bir eşleşme olursa ipek'in şansı çok düşük olur. abd izleyicisinin tenise olan bakış açısı ve kendi vatandaşlarının kortta oluşu düşünüldüğünde sadece day'in formu değil ipek'in bunlarla da mücadele etmesi gerekecektir. çok zor bir eşleşme olur. pek ihtimal veremiyorum maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın