• 24
    https://gss.gs/rp5.jpg

    ali sami yen'de izlediğim ilk avrupa maçı olan 25 şubat 2010 atletico madrid galatasaray maçında açılan koreografi pankartı. daha öncesinde bir kupa maçına (bkz: 17 ocak 2010 galatasaray denizli belediyespor maçı) ucuza bilet bulup gitmiştim. aslında atletico ile yapacağımız maçın biletleri de tükenmişti ancak maça sayılı günler kala deplasman tribününde fazla talep olmadığı için o tribün biletlerini de galatasaray taraftarına açmışlardı. sabah girdiğim sırada itiş kakış bilet bulabilmiştim (50 tl). zannetmiştim ki maçı deplasman tribününden izleyeceğiz, ancak öyle olmadı ve bizim aldığımız biletleri de eski açığa doluşturdular.

    tribüne gittiğimde koreografi malzemelerini görünce (kırmızı kartonlardan tutan taraftaydım) dedim aha bir şeyler olacak. oyuncular ısınırken ingilizce küfürler, kışkırtıcı sloganlar atılıyordu. atletico is not the real madrid gibi şimdilerde pek meşhur olmuş (manchester is red/blue) söz kalıplarını ilk defa duyduğum bir andı.

    maç başlarken pankartlar kaldırıldı, sinirli bir aslan görseli tribünde yükseldi. bir yandan kırmızı kartonu kaldırıyorum bir yandan ne olup bittiğine bakmaya çalışıyorum. o zamanlar sanırım oldukça ilkel bir yöntemle havaya kaldırılmıştı görsel. havada tutan ekipmanlar yamuk yumuk, düştü düşecek. bir yandan da onun endişesi var düşerse ne olur diye. sonrasında bir pankart daha yükseldi: hic abundant leones

    müthiş bir alkış ıslık kıyamet hatırlıyorum. kollarım kartonu kaldırmaktan kopacak gibi oluyor ama birileri bağırıyordu aşağıdan; "pankartı indirmeyin laağğn." mecbur aralardan köşelerden ne olduğunu görmeye çalışıyordum. ben bu sloganı ispanyolca zannetmiştim. maç boyunca da ispanyolca küfüler edeceğiz sanmıştım. zaten pek galatasaray marşı da bilmiyordum uyarım kalabalığa diye düşünmüştüm. bu pankartın manasını da aklımda hep "hiç burada aslan biter mi?" şeklinde kodlamışım. sonradan öğrendim tabi slogan latince ve "burada aslan var" "burada aslan çok" gibi manalara geliyormuş.

    üstünden 12 yıl geçmiş. ben ne zaman maça gitsem, bir yerde galatasaray kalabalığı görsem bu cümle geliyor aklıma.
    hic abundant leones; hiç burada aslan biter mi
App Store'dan indirin Google Play'den alın