resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 444
    gölge savunma yapıp da rakibe temasla savunma yapmaması eleştirilmesi için yeterli olan orta saha. günümüz futbolunda bir oyuncunun böyle bir lüksü olacaksa top kendi takımındayken sağa sola isabetli ve hızlı pas atmaktan fazlasını yapabilmeli, bakın bu değersizdir demiyorum ama fazlasını da yapabilmeli.

    günümüzde moda bir şey var; ayağı iyi stoper, topa çıkabilen stoper... bir stoper öncelikle iyi bir stoper olmalı, sonrasında ayağı da iyiyse bu onun ekstrası olur ve değerini katlar, ama birisi sırf ayağı iyi diye stoper olamaz. işte ben bu arkadaşın durumunu da buna benzetiyorum. adam iyi oyuncu, teknik, zeki... ama önce top rakipteyken bir orta saha gibi oynamalı ki bu diğer özellikleri bir anlam ifade etsin.

    belki çok doğru bir yapılanmada eksik parça olarak alıp onu koysan cuk oturur. ama şu galatasaray'da birkaç senedir aranan, eksikliği hissedilen orta saha kesinlikle o değil. okan hoca öyle bir oyun düzeni kurar ki o durumda oliveira çok iyi bir oyuncuya dönüşebilir ama mevcut yapıda eleştirilmesi, beğenilmemesi normaldir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın