• 133
    kerem de, yunus da kaliteli oyuncular.
    dün süper yıldız dediğimiz bu ikiliye bugün tü kaka demek çok yanlış.

    geçen seneki performanslarının gerisinde olmalarının sebebi mevcut oyun formatıdır.

    okan buruk aslında 4-4-2 oynatmak istiyor. ileride seferovic tek başına yanına 2 savunmacıyı alınca, rakip bek oyuncuları ve rakip ön liberolar da rakip stoperlere yaklaşınca boş alan bulamıyorlar.

    geçen sene bu şekilde oynamıyorduk.

    oyunu rakip sahaya yıkarak oynadığımızda kerem de, yunus da boş alan bulamazlar ve etkinlikleri azalır.

    ilaveten, her ikisi de ters ayakla, ters kanatta oynuyorlar. topu düzeltip kullandıkları ayaklarına topu çektiklerinde rakip savunma yerleşmiş oluyorlar.

    bunun çözümü, yunus'u sol kanatta, kerem'i sağ kanatta, 4-4-2'nin kanatları şeklinde oynamalarını sağlamaktır. bek oyuncuları da bindirme yaptıklarında, rakip bek oyuncularına karşı daha fazla boş alan bulabilirler, pas verebilir, orta açabilir, sıfıra inip orta açabilir veya dribling ile rakip ceza sahasına girebilirler.

    oyunu rakip sahaya yıkarak oynayacaksak, yunus sol kanatta, kerem sağ kanatta oynamalı.
    bu şekilde oynadıklarında kesinlikle etkinlikleri artacaktır.

    daha da etkili olmaları için, kullanmadıkları ayaklarını geliştirmeliler. kerem bu konuda biraz daha önce. sağ ayaklı olmasına rağmen, sol ayağı ile şut atabiliyor, orta yapabiliyor. sol ayağını biraz daha geliştirirse etkinliği daha da artar. yunus ise sağ ayağını neredeyse hiç kullanmıyor. bu konuda extra çalışmalar yapmalı. sağ ayağını geliştirmeli.

    yunus da, kerem de harika oyuncular. oyun şablonu her ikisinin de etkinliğini arttıracak şekilde yeniden dizayn edilmeli. böyle yaparsak, seneye ikisini de 20 milyon euro'nun üzerinde bedellerle satabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın