resim
Evander da Silva Ferreira
Takım:Portland
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 318
    evander transferi yapılırsa nasıl bir ilk 11 olacağını şöyle açıklayayım.

    * seferovic'i transfer ettik ancak kendisi yetersiz. yani işin özü hatalı transfer.
    * sergio oliveira'yı transfer ettik ancak dinamizmi yetersiz. 4 yıllık sözleşme yaptık ve yıllık 2.750.000 euro maaş bağladık. yani hatalı transfer. kendisi 45 dakikalık bir oyuncu. ancak rotasyonda kullanılabilir.
    * golcü skorer bir santrafor transfer etmeliyiz. 35 yaşındaki mertens, 37 yaşındaki gomis ile sezonu bitiremeyiz, şampiyon olmak için takımımızın atması gereken 70 veya üzerindeki gol barajına bu oyuncular ile ulaşamayız. dinamik, skorer, güçlü, hareketli en az bir golcü şart. hatta bence iki tane lazım. bunlardan birisi umut bozok olmalı. diğeri ise mümkünse üst düzey, yabancı bir golcü olabilir.

    ayrıca şunu da belirtmeliyim. galatasaray futbol takımının temel sorunu dinamizm eksikliği. isabetli orta açamamasına rağmen, isabetli paslar atamamasına rağmen, sacha boey en iyi oyunculardan biri izlenimi vermesi buna en güzel örnek.

    gelelim evander'e.
    evander nasıl bir katkı sağlayacak?

    1. evander, sergio oliveira ile kıyaslandığında daha dinamik bir oyuncu.
    2. evander, topla dikine katedebilen, zaman zaman kendi defansına kadar gelip top alıp, aynı hücum organizasyonun sonunda rakip ceza sahasında kendisini görebileceğimiz bir oyuncu.
    3. evander kapalı savunmaları açmak için, ve kilitlenen oyunlarda kilidi açabilmek için ihtiyaç duyduğumuz, topla dikine dribling yapabilme, dar alanda iş yapabilme ve etkili kilit paslar atabilme özelliği ile takımımıza katkı sağlayacaktır.

    gönül ister ki, evander'den daha dinamik bir oyuncu alalım.
    ama benzer özelliklerde evander'den daha dinamik bir oyuncu almak istersek en az 20 milyon euro civarında bir bonservis ödememiz gerekir.
    bu nedenle, evander ile ilgili her yazdığımda, eğer daha iyisini alamıyorsak diye başlamaktayım yazılarıma.

    bu bilgiler ışığında ideal 11'imiz şu şekilde olacak. bu ilk 11 dinamizm odaklı hazırlanmıştır.

    ---------------muslera---------------
    boey---nelsson---a.kerim---kazımcan
    ---------midtsjö-------torreira-------
    yunus---------evander--------kerem
    ----------------transfer----------------

    ihtiyacımız olan dinamizmi yakaladığımızda, daha tempolu bir oyun oynayarak süper lig'de yenemeyeceğimiz takım yok.

    galatasaray'lı oyuncuların kalitelerini yeterince gösterememeleri temposuz oynamak zorunda kaldığımızdan ötürüdür.

    tempoyu yavaşlatan, temposuz oynamamıza neden olan oyuncular, emre akbaba, sergio oliveira ve seferovic. pva ise ileri geri gidip gelerek tempolu gibi görünse de, son derece etkisiz bir oyuncu. iler çıktığında kaptırdığı toplar kalemize tehlike olarak dönüyor.

    umarım galatasaray futbol takımının temel sorununu, ve çözümünü net bir şekilde izah edebilmişimdir ve umarım evander'in bu sorunun çözülmesinde nasıl fayda sağlayabileceğini net bir şekilde anlatabilmişimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın