• 406
    https://www.whoscored.com/...atasaray-Giresunspor

    sahanın en kötü iki oyuncusu haris seferovic ve patrick van aanholt olmuş.
    zaten bizim izlediğimiz de bundan farklı değildi.

    geçen haftaki antalyaspor maçında da söylemiştim, bu oyun formatında seferovic'in galatasaray takımında yeri yok. güçsüz ve yavaş. teknik becerileri çok zayıf.

    çift santrafor oynasak bile, gomis-mertens ikilisi tercih edilmeli.
    çünkü, seferovic ne gomis ile uyumlu, ne de mertens ile uyumlu.
    ayrıca, rakip ceza sahasında sabit durması nedeniyle, rakip takımın savunması daha da kapanıyor ve kerem ile yunus istediği boş alanları bulamıyor, bu nedenle kerem-yunus ikilisinin de verimini düşürüyor.

    ayrıca, bu maçta bir kez daha görüldü ki, galatasaray'ın hücum gücü şampiyon olması için yeterli değildir. geçmişte süper ligde şampiyon olan takımların attığı gol sayılarına bakıldığında 70 gol civarında veya biraz daha fazla gol atmışlar. galatasaray futbol takımının hücum gücü, ne yazık ki bu kadar gol atabilecek güce sahip değildir.

    mevcut şartlarda bunun tek çözümü transfer.
    1 adet skorer kanat/forvet
    1 adet skorer golcü
    transfer edilmesi zaruri.

    gelelim ikinci konuya.
    geçen seneden beri yazıyorum, galatasaray'ın bek sorunu var.
    sağ bek konusu, dubois transferi ile birlikte şimdilik beklemeye alınmış sayılabilir. boey de son iki maçtır kötü oynamadı. dubois da iyileşip takıma dönünce sorun ortadan kalkacaktır.

    ancak, sol bek sorunu hala devam ediyor.
    van aanholt kesinlikle galatasaray için yeterli bir sol bek değildir.
    mevcut kadroda, kazımcan karataş'ı kendisine tercih ederim.
    kazımcan tüm sezonu götürebilir mi? burası soru işareti.
    şu anda transfer yapamıyorsak eğer, sol bekte kazımcan ilk 11'e yerleştirilmeli ve devre arası transfer döneminde van aanholt ile vedalaşılıp, bir sol bek transferi gerçekleştirilmeli.

    stoper ikilisi için şimdilik nelsson-abdülkerim ikilisi ile devam edilecek gibi görünüyor.
    abdülkerim bugünki hatası ile bir çuval inciri berbat etti.
    geçen haftaki antalyaspor maçında nelsson-abdülkerim ikilisi fena oynamamıştı, bugünki maçta da aslında fena oynamıyorlardı ancak abdülkerim'in hatası oyunu rakibe verdi.

    gelelim orta sahaya.
    geçen sezonki takıma göre, güçlendirdiğimiz tek mevki orta saha.
    midtsjö-torreira ikilisi beraber oynadıkları zaman geçilmez bir orta saha olacaktır.
    bu maçta midtsjö'yü dikkatlice izledim. sorumluluk alarak oynamaya çalışıyor ancak hücuma yönelik, dikine attığı pasların çok büyük bir bölümü, hatta neredeyse tamamına yakını isabetsiz oldu.
    böyle oynaycaksa extra pas idmanı yapıp bu özelliğini geliştirmeli, ancak o zamana kadar da riskli pas atmaktan kaçınmalı.
    * segio oliveira için ise geçen hafta söylediklerimden çok da farklı birşey söyleyemeyeceğim.
    temposuz, ağır bir oyuncu. galatasaray orta sahasına yakışmıyor. tempolu oyun oynayamamamızın en büyük sebebi kendisidir. maçtaki tek olumlu hareketi direkte patlayan frikik vuruşu. bunun haricinde topları ezdi, hücuma yönelik pek de fazla isabetli pas atamadı.
    * emre akbaba da oliveira gibi güçsüz, ağır ve temposuz. oyunu yavaşlattığı gibi, takımı da eksik oynatıyor. ilk 11'de oynamayı kesinlikle haketmiyor. galatasaray'da kendisinin yeri yoktur. bu maçta sahte 9 gibi oynatıldı. okan buruk böyle bir tercihte bulunmuş ancak sahte 9 oynayacak dinamizm emre akbaba'da yok. zaten okan buruk da kendisine en fazla 45 dakika sabredebildi.

    orta saha ile ilgili son tespitim ise şu;
    şampiyon takımın orta sahası gol atar, asist yapar, skora katkısı olur. şampiyon olmak için 70 gol ve üzerinde gol atmamız gerekiyor ancak mevcut orta saha oyuncularımızın ne yazık ki skor yüküne katkı sağlamasını bekleyemiyorum. mevcut oyuncular bu tipte oyuncular değil. bu da galatasaray'ın hücum gücünü azaltıyor. skorer, hücumcu bir orta saha transferi şart. belki evander, belki de daha iyisi lazım.

    hücum bölgesi.
    yunus-kerem-seferovic üçlüsü kesinlikle yetersiz ve uyumsuz.
    kerem ve yunus ayrı ayrı değerlendirildiğinde, kağıt üstünde yetenekli ve kaliteli oyuncular.
    ancak mevcut oyun formatında kerem ve yunus etkisizleşiyor. sebebi ise ihtiyaç duydukları boş alanları bulamamaları. seferovic ise çok ağır ve güçüz. teknik becerileri ise çok sınırlı ve galatasaray için yetersiz. hareketsiz olmasının etkisiyle az sayıda topla buluştu. kendisine atılan topları ise ezdi. maçtaki tek olumlu hareketi, kazımcan'ın ortasına kafa vurması oldu. seferovic tek forvet oynayamaz. kariyerinde tek forvet olarak oynayıp da başarılı olduğu bir sezon yok. kariyerinde başarılı oynadığı yalnızca 2 sezon var ve bu iki sezonun her ikisinde de çift forvet oynayan takımlarda görev yaptığı sezonlar. ayrıca seferovic'in başarılı olması için de, kanatların iyi işliyor olması gerekir. kanat ve bek oyuncularının çok sayıda isabetli orta yapması lazım.

    geçen hafta, antalya maçından sonra, yunus-kerem-seferovic üçlüsü sezon boyunca en fazla 35-40 gol atar demiştim. bu hafta bu tahminimi 30-35 gol olarak revize ediyorum. şampiyon olmamız için 70 civarında veya biraz daha fazlasını atmamız gerekiyor. geri kalan 40 civarında golü ise mevcut orta saha ve savunma oyuncularımızın atabilmesi ne yazık ki mümkün değil.

    bu da kaliteli transfer yapılmasının zorunlu olduğunu gösteriyor.

    gomis ve mertens mevcut kadroda gol yüküne katkı yapabilecek diğer isimler.
    önümüzdeki hafta oynayacağımız ümraniyespor maçında gomis mertens ikilisini ilk 11'de maça başlamasının daha faydalı olacağını düşünüyorum. çünkü bu ikili, seferovic'e göre daha hareketli ve daha uyumlu. gole daha yakın isimler. ancak gomis-mertens ikilisi ile sezonu bitirebilmemiz mümkün değil. santrafor bölgesine, güçlü, hızlı, dinamik, golcü, skorer bir isim transfer edilmesi şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın