resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 521
    teknik heyetin yanlış kararının ihalesinin yıkıldığı oyuncu.

    abdülkerim o pası yana sağ ya da sol da verseydi hatalı olacaktı ve büyük ihtimalle golle sonuçlanacaktı. buradaki asıl sıkıntı hocanın taraftarın gazına gelip 4-2-4'e dönmesi ve orta sahadaki pas istasyonlarını %33 azaltması.

    geçen seneden beri ligin en çok golle sonuçlanan bireysel hata istatistiğinde birinciyiz. bunu oyuncu üzerinden okursanız sadece oyuncu yersiniz, probleminiz baki kalır. galatasaray geçen seneden beri ligin en az pas alan orta saha oyuncularına sahip. orta sahamız kısmen nicelik olarak yetersizlikten kısmen nitelik olarak yetersizlikten kısmen ise taraftar tepkisinden çekindiği için sorumluluk almak istememekten kaynaklanıyordu.

    13 ağustos 2022 galatasaray giresunspor maçında izlediğimiz şey orta sahanın sayısal olarak yetersizliğinden yenilmiş bir gol. hatta şöyle bir ekleme de yapayım, oliveira torreira'ya göre pas almasını çok daha iyi bilen bir oyuncu. yani oliveira-torreira değişikliği zaten sayısal olarak yetersiz kalan orta sahamızın pas alma yeteneği olarak da geriye gitmesine yaramıştır.

    transferleri oyuna boşu boşuna ısıtarak atmazsın. şenol güneş de fatih terim de bu konuda world class hocalar. oyuncuyu takıma ne zaman monte edeceklerini çok iyi biliyorlar. özellikle de sosyal medya platformlarında bık bık öten taraftardan daha iyi biliyorlar.

    abdülkerim, marcao kalitesinde bir oyuncu değil böyle bir iddiası da yok. abdülkerim 45 metrede oynayamaz bu topu, açık açık söyleyeyim marcao da oynayamazdı. denayer oynayabilir, sakatlık öncesi luyindama oynayabilirdi ancak kalesinden o kadar uzakta. kalenden bu kadar uzakta oynayabilecek stoperler değil bunlar. gerçi stoperlerin bu kadar ileri çıkmasının bir sebebi de hava toplarını indirebilmek zira galatasaray orta sahası gerçekten kısa.

    bugün hatayı abdülkerim yaptı ama nelsson da yapabilirdi. hata yapıldığı sırada giresunspor orta sahada sayısal olarak üstün vaziyette. top nelsson'a gelseydi o da opsiyon bulamadığı için kaleciye dönecekti. muhtemelen o da kaptıracaktı. tabi ki nelsson'un kaptırma ihtimali abdülkerim'inkinden daha küçük. o da işte kalite farkı. sıkıntı ise abdülkerim'den daha kaliteli türk stoper markette yok. abdülkerim'den iyi türk stoperler ya yeni transfer olmuş ya da 35 milyon € bonservis istenen oyuncular.

    genel olarak ise kötü bir maç çıkarmadı abdülkerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın