resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 476
    geldiğinde kimi taraftarımız maaşını kimi taraftarımız bonservisini eleştirmişti. özellikle maaşı için gayet uygun olduğunu söylemiştim. herkesin aklı şener özbayraklı'nın jimmy durmaz'ın falan aldığı maaşa gitmişti ama maaşlarının euro olarak karşılığına baktığın zaman neredeyse aynı maaşı alıyorlar. bugünkü türk parasını 1 sene önceki türk parası ile kıyaslamak bile doğru değilken 3 sene önceki ile kıyaslamak hiç doğru değil. ağustos 2021 de ev kiram 2000 lira olduğunda uyuz olmuştum, ocak 2022 ise o 2000 lira artık bedava gibi bir şey oldu gözümde. burası türkiye, parası bu kadar hızlı değersizleşiyor. 3 sene önce şener'e verdiğin 8 milyon bugün x bir oyuncuya vereceğin 18 milyondan çok daha değerliydi alım gücü olarak. muhtemelen abdulkerim'in 3. sezonunda alacağı maaş o gün için takımdaki en düşük maaş olacak, acı ama gerçek.

    kendisini rakiplerimizin elinden kaparak yaptığımız iş çok değerliydi, fenerbahçe luan peres diye bir topçuya 5.2 m bonservis ödedi. maaşının da abdülkerim'den daha az olmadığını tahmin etmek zor değil. oyuncu beğenildi mi peki? hayır. beşiktaş henüz süper lig tecrübesi bulunmayan emrecan uzunhan'ın bonservisinin %50'sine 2 milyon euro ödedi. bunun yanı sıra gittiği diğer yerli stoper koray günter'in 2 milyon euro maaş istediği haberleri dolaşıyor. kaan ayhan'ın da 1.7 milyon euro maaş beklentisi varmış ki bu adamlar abdülkerim kadar da yerli değiller, uefa nezdinle alman kabul edilip uefa listesine yazdığında yabancı futbolcularla aynı kontejanı harcıyor üstelik.

    abdülkerim geldiğinde rakip taraftarlarımızda kazık soktuk falan tarzı absürd muhabbetler olmuştu ama luan peres'e emrecan uzunhan'a harcanan parayı, kaan ayhan'ın koray günter'in istediği maaşı falan görünce 3 büyük birden peşinde olmasına rağmen çok ama çok uygun bir bonservis ve maaşa bitmiş bu transfer. şuan hatta keşke abdülkerim için keseyi biraz daha açsaydık diye hayıflandıklarına eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın