resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 608
    marcao için o rakamlar imkansız, gerçekçi olalım diyorsun. bunu da ekranlarda söylüyorsun. nelsson ayrılmak istiyor diyorsun. bunu da ekranlarda söylüyorsun. göz göre göre yersiz açıklamalarınla elimizi zayıflatıyorsun. yaptıklarının eğrisini de doğrusunu da konuşmak gerekiyor.

    ardından avrupa şampiyonu olacağız şeklinde ateşli ifadelerle devam ediyorsun. peki elimizdeki iki tane uluslararası seviyedeki ismi sevilla uygun fiyatlardan kapatmaya çalışırken, birini halihazırda kapatmışken, yaptığınız açıklamalar yüzünden belki de oyuncularımızı değerinin altında göndermek durumunda kalmışken, avrupa şampiyonluğu gibi büyük hedefler için kadro kalitesi, istikrarlı bir takım gerekirken bu şartlarda nasıl olacak erden bey? henüz ilk yıllarında o potansiyellerini gösteren, o ışığı veren iki ismi de elden çıkardık sayılır. bize büyük başarıları yaşatacak isimleri kadroda tutamayacaksak, birkaç yıllık kadro istikrarı sağlayamacaksak o şampiyonluk nasıl gelecek?

    ben bu noktada illa ki avrupa şampiyonluğu istiyorum demiyorum. bana göre de yaşadığımız bu ekonomik buhran sürecinde oyuncu yetiştirip, avrupa pazarında bilinirlik sağlayıp, kulübün ekonomik olarak döngüsünü sağlamak elzem. ancak avrupa şampiyonluğu gibi iddialı laflarla farklı bir boyutu hedefleyecek olursak o zaman en iyilerini kadroda tutup en iyilerle ekleme yapmak durumunda kalırsın. günümüz futbolunun ve türkiye ligi'nin geldiği noktaya bakarsak geçmişle kıyaslanamaz. geçmişte çok daha içine kapalı bir ligdi. 80'lerin ikinci yarısı ve 90'larda kazanılan onca başarıya rağmen tek tük isimler yurtdışına açılmıştı. ilie, filipescu, tugay...ancak şu an çok farklı bir dünyadayız. ikinci ligdeki zeki çelik, ali akman veya altyapılarımızdaki oyuncular bile scoutların takibinden kaçmıyor ve avrupa'ya geçiş sağlıyor. hal buyken kadro istikrarı sağlanması imkansız ve çok iddialı açıklamalarla gereğinden fazla umut aşılamaya gerek olmadığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın