• 82
    (bkz: fazıl say/@paredros) sunu yazmisim yakin zamanda, tekrar benzer şeyleri yazmaya gerek yok ama aklima bir sey takildi bugun yazdiklarini gorunce.

    herkes futboldan anlamak zorunda degil tabi, ancak umraniyeli futbolcu 3 mt ofsayt, dunya uzerindeki hangi hakem bu golu verir gibi bir sey soylemis. futboldan anlamasan bile futbol kurallarini acip bakman gerekir boyle iddiali bir cumle kurmak icin. ya da umreniyespora fiyakali transferler yapmislar, fonlanmislar demeden once takim degerine ve transferlerine bir bakmak gerekir, aksi çamur atmak olur çünkü. bu fazıl hicbirini yapmamis.

    haliyle benim aklima soyle bir sey takildi, hadi futbolu gectim, ama kendini aydin olarak satmaya calisan ve insanlarin oyle gormek istedigi bu sulukule calgicisiyla schopenhauer veya spinoza konusmak istesek nasil bir muhabbet olurdu acaba? bu adamlarin hayat hikayesini duyup, bir ihtimal belki okuyup oradan duydugu seyleri ezberden mi soylerdi acaba bize.

    ya da, ben existentialist oldugum icin, kierkegaard, kant falan konussak, filmden bahsetmek icin sartre'in cevrilmis işlerinden, fransiz yeni dalgaya etkisinden, italian neorealisminden bahsetsek, ben de marvel'i cok severim falan mi der acaba?

    cet obscur objet du désir'den bahsedecek olsak conchita film cekiminde ölmüş, ondan iki farkli kişi oynuyor falan mi der? burjuvazi elestirisinin ne kadarinda kendini gorur le charme discret de la bourgeoisie izlesek beraber?

    futboldan anlamak zorunda degilsin. ancak bu kadar bos ve itham dolu bir yorum yapan kisinin kierkegaard'i anlayacagini dusunmek bile rasyonel dusunceye ters.

    neyse. marvel'in yeni islerine bakip orumcek isirdi super kahraman oldu iste ne var diyen bilgisayar tamircisi bir herif varmis, hikayelerin gercek cikisini ve anlattigi uzun, derin sebep sonuc iliskilerini bilmeden. bunun da gordugunden anladigi sanirim o kadar. sen marvel izle fazil say. bir de ya ya ya, şa şa şa fenerbahce çok yaşa...
App Store'dan indirin Google Play'den alın