resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1971
    yunus'un 3. bölgede tek başına nasıl fark yaratabileceğini, tek başına gol pozisyonu oluşturabileceğini ve top ayağındayken her an rakip için tehdit oluşturabileceğini daha ilk maçtan görmüş olduk. olumlu yönlerini saymaya kalksak muhtemelen en az 4-5 tane a4 kağıt harcamamız icap eder. sözlükte bu yönlerinden uzun uzun da bahsedilmiş zaten.

    ben de hazır işler yolundayken, olumsuz gördüğüm ve uyarma ihtiyacı hissettiğim bazı noktalara değinmek istiyorum. 7 ağustos 2022 antalyaspor galatasaray maçında özellikle gördük ki, yunus bekini kovalama noktasında oldukça isteksiz bir oyuncu. dün gece rakip sol beki güray vural devamlı hücuma desteğe geldi ve sacha boey orada sıklıkla 2'ye 1 kaldı ve kalemizde en çok tehlikeyi oradan gördük.

    bu demek değil ki yunus deli dana gibi maç boyu bekini kovalasın. zira bu tarz özel oyunculara saha içinde bazı imtiyazlar verilebilir pekala. yunus eğer maç boyu bekini kovalasa muhtemelen hücumda beklediğimiz o katkıyı veremeyecek çünkü bu defa. ama bu defekti görmemiz ve buna bir önlem almamız gerekiyor mutlaka. mesela yunus'un arkasında oynayacak sağ bek buna göre hareket etmeli ve hücuma destek noktasında çok öne gelip arkada boşluk vermemeli. orta sahada ise sağ bölgede oynayacak oyuncu (3'lü orta sahada sağdaki 8 numara/sağ iç, çift pivot oynadığımızda da sağdaki 8 numara) yunus'un kovalaması gereken bek oyuncusuna yakın oynayarak kendi sağımızdan gelişecek hücumları kesebilir.

    okan hocanın bu handikabı nasıl gidereceğine dair kesin bir fikrim olmamakla birlikte, yunus'un savunmada yaratacağı bu zafiyete, yunus'un devamlı bekini kovalaması gerekmediği bir plan üzerinden çözüm bulmasını umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın