resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 3332
    kendisi hakkındaki bütün soru işaretlerimin saha içine dair olduğu futbolcu.

    kerem'in başlığında sürekli bir kör dövüşü var ve saha içini eleştirmeye çalışanlar arada gümbürtüye gidiyor. merak eden için teker teker izah edeyim. kerem'in set oyununa uygun olmadığını düşünüyorum. "ben hoca olsaydım" set oyunu oynayacaksam kerem'i ikinci forvet dışında oynatmazdım.

    1- kerem aldığı her topu final topu olarak kullanmak istiyor. ya golü yapan ya da attıran olmak istiyor. bu bir sorun mu? bazen evet, bazen hayır. sete oturmamış bir takımda sürekli "final" aksiyonları yaparsanız topun sağlıklı dolaşmasını engellersiniz. ayağına top değmeyen oyuncuları oyundan düşürürsünüz. bu kadar direkt oyun oynama iştahı bir yerden sonra takıma zarar yazmaya başlar.
    2- sürekli final işlerini yapma merakı çok sık top kaybedilmesine ve takımın boşu boşuna yorulmasına neden oluyor. final yapacağım diye denediğiniz her top takımın bloklar halinde 30 metre geri koşmasına sebep oluyor. kerem geçen sene sık top kaybedince gençtir, alışır, deniyor gibi yorumlar yapabilirdik ama bu sene bambaşka bir senaryonun içindeyiz.
    3- kerem kanatta sırtı dönük top aldığında ikili sıkıştırma yediği anda topu çok sağlıksız şekilde takım arkadaşına veriyor çünkü dengesi bozuluyor. o kalitesiz pas da oyunun sıkışmasına neden oluyor. süper lig'de kanatta oynuyorsanız biraz da kalçayı kullanacaksınız. rakip bek bir ortalama şarjla sizi bozmamalı. kerem'in daha güçlü durması lazım.
    4- işin savunma kısmında kerem'in azmini takdir etsem de bekini rahatlattığını söyleyemem. kötü savunma yapıyor diyemem ama iyi savunma kesinlikle yapmıyor. kerem bence onyekuru'dan daha iyi futbolcu ama kesinlikle onyekuru, kerem'den daha iyi defans yapıyordu. avrupa'da hangi kulübe transfer olursa olsun, kerem'in alan kapamayı öğrenmesi şart.
    5- kafasındaki şablona göre futbol oynuyor. mesela yunus akgün pozisyonun gerektirdiği çalımları atmaya veya pozisyonun emrettiği pasları atmaya daha müsait futbolcu. kerem ise pozisyon başlamadan bir şey yapmaya karar veriyor ve o andan sonra bu kararını asla değiştirmiyor.

    aklıma şimdilik gelenler bunlar. galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum. bunu sağlayacak şey neyse oraya odaklanmalıyız. kerem illaki oynar, illaki kendini gösterir ama temel hedefimiz galatasaray'ın başarısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın