• 876
    daniel sözlüğün önemli bir hafızasıdır. kimsenin dikkat etmediği ayrıntılara, bilmem kaç sene önce yaşanmış, gözden kaçan fenomenlere çok temiz bir dille parmak basan; kalemi analitik süzgecine fazlasıyla hizmet eden sözlüğün en önemli yazarlarından biridir.

    sözü ve öngörüsü doğru çıkmak gayesinden değil; hakim olduğu nesnelliğe dayanan verileri sunmasıyla önemlidir.

    türkiye'de her alanda olduğu gibi futbol ve sporda da yaşanan garabetleri 90'lardan beridir gözlemlemekle beraber; dünyada endüstrinin getirdiği açmazların, insani değerlerin hiçe sayıldığı noktalarda vuku bulması kendisini epey bunaltmış olacak ki pozitif olabilecek gücü kendinde bulamamasını anlayabiliyorum. bu durum söylediği hiçbir sözün değerini azaltmaz elbette ama hayat görüşünün kalemini hep aynı noktaya yontmasına sebep veriyor olabilir.

    (bkz: #3420008) numaralı entrysinde de böyle bir hava seziliyor. her ne kadar önyargılı bir önerme gibi görünse de haksız olmadığı noktaların var olduğu da gözleniyor. ancak bunun çok erken bir tasvir olduğunu düşünüyorum. biraz acımasız bir görüş olsa da bu endüstrinin ürettiği kahramanların her şeyine kefil olmak gafletine düşmek bilhassa anlamsız.

    ancak böyle bir hafızanın işaret ettiği noktaları cebimize akçe olarak koymakta hiçbir beis de görmüyorum. özellikle balık hafızalı bir mahlukat olduğumuz düşünülürse ben kendisinin sözlük adına hafızasına değer veriyorum.

    sevgiler, saygılar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın