resim
Evander da Silva Ferreira
Takım:Portland
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 273
    sözlükte bu kadar yazıldıktan sonra iyice araştırdığım futbolcu.

    öncelikle şunu açıkça söyleyeyim kendisini kaçan balık falan olarak görmüyorum. kariyerine baktım, videolarını izledim, yerli ve yabancı kaynaklardaki değerlendirmelerini okudum tüm bunların üzerine fifa ve fm profilini de inceledim.

    eğer oyuncuyu benim gibi 1 ay önceye kadar tanımayan veya sadece ismini bilen yazarlar varsa bilgilendirme olsun diye söylüyorum gayet kaliteli ve yetenekli bir futbolcu.

    ancak özel bir futbolcu veya özel bir yetenek değil. bahsettiğim nokta şu bizim daha bu dönem sattığımız marcao sevillaya gitti daha yukarıları görebilir mi ilerde göreceğiz.

    evander bana kalırsa yetenek ve potansiyel olarak oraları görmesi zor bir oyuncu. yani kariyeri boyunca barcelona, bayern münih veya ingilterede şampiyonluğa oynayan takımlrda oynayabilecek bir seviyede değil.

    almış olsak süper ligde iş yapar mı elbette yapar ancak daha büyük yerlerin futbolcusu değil kaçan bir durum yok ortada.

    bugün brezilya ligine gitseniz veya dünyadaki brezilyalı futbolculara baksanız evanderin maliyetinde bir sürü evander bulursunuz. mevkisi ve yetenekleri bakımından nadir bulunacak bir futbolcu da değil marcao gibi.

    o nedenle transferinin gerçekleşmemesi üzücü bir durum değil. olsa galatasaraya fayda sağlayacak tekrar bonservis kazanacağımız bir transfer olurdu. ancak takıma seviye atlatacak veya efsane olacak bir kalitesi yok kendisinin. yani bir alex talisca seviyesinde değil.

    buna benzer bir yazıyı geçen yaz morutan için de yazmıştım. (bkz: olimpiu vasile morutan/#3217762)

    evanderde de buna benzer bir durum var. bir kısım sosyal medya taraftarının ve sözlük yazarlarının aşırı yükselmesiyle sanki elimizden kaçırdığımız önemli bir yetenek gibi lanse ediliyor ancak ortada olan şey kendisi bu kalitede bir oyuncu değil ve dünyadaki son futbolcu değil.

    ihtiyaç duyulması halinde o mevkiye kendi memleketinden veya avrupa’dan rahatlıkla aynı ücretlere muadilini bulabiliriz. bu yüzden boş yere can sıkmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

    brezilyalı futbolcu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın