• 5
    yaşlı ve pahalı oyunculara parayı gömme fikri erden timur'a ait değildir. öncelikle bu bilgi ile başlayalım.

    yaşlı ve pahalı oyuncular alınırken birçok kulüpte, özellikle de büyük kulüplerde yapılan uygulama şudur. önce oyuncunun ismi gündeme getirilir. taraftarın tepkisi ölçülür. karşı çıkanlar varsa, bu çatlak sesler bastırılmaya çalışılır. sosyal medyada troller ordusu, yaşlı ve pahalı oyunculara karşı çıkan kişilere yine aynı sosyal medya üzerinden saldırır. fikirleri çürütülmeye, sesleri bastırılmaya çalışılır.

    bu esnada oyuncunun ismi gündemde kalmaya devam eder. geleneksel medyadaki sözde gazetecilere, kalemşörlere ilgili oyuncunun transferi için destek vermeleri karşılığında çeşitli ödemeler yapılır. hepsinin bir fiyatı olduğuna emin olabilirsiniz. her yönetim belirli gazetecilerle daha yoğun çalışır, ilgili kişileri, transfer dönemlerinde farketmeniz mümkündür. özel haber başlığı ile bazı oyuncular hep o kişiler aracılığıyla gündeme getirilir. bu isimler, bizzat yönetimden, o gazetecilere iletilmiş isimlerdir.

    devam edelim...
    uygun şartlar oluştuğu anda, mesela taraftarın büyük çoğunluğu olmasa bile sesi fazla çıkan topluluğun desteği alındığında, transfer operasyonuna başlanır. 3 kuruşluk oyuncu ile 3 kuruşa anlaşılır ancak 5 kuruş teklif edilir ve 2 kuruş belirli kişilerin cebine girecek şekilde operasyon yapılır.

    sonrasında da, bu transfer medyadaki kalemşörler, sözde gazeteciler aracılığıyla dünya yıldızı getirildi, yönetim büyük iş yaptı vs. diye lanse edilir. hatta bazıları daha fazla menfaat elde etmek için, oyuncu, o kulüpte bulunduğu sürece desteklemeye devam eder. siz de farketmişsinizdir, bir oyuncu çok kötü oynadığı bir maçtan sonra bile, konu ile alakasız farklı özellikleri ile belirli sözde spor gazetecileri tarafından övgüler alır. bugün kötü oynamış olabilir ama... ile başlayan cümleler. hatırlayınız...

    daha çok şey yazabilirim ama gerek yok.
    ana fikri anladınız.

    galatasaray'ı seviyorsanız, galatasaray'ın parasının çalınmasına müsade etmeyin.

    erden timur tek başına can siperane savaş veriyor, kulübün parası birilerinin cebine gitmesin diye.

    bilin istedim.

    mertens, alexis sanchez... bunlar okan buruk'un yönetimden istediği isimler değil.

    bilin ve ona göre tepkinizi koyun.

    galatasaray'ın parasını çaldırmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın