resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3131
    2022 yazında hakkında galatasaray'a dair dönen goygoylarla transfer sezonunun ne demek olduğunun bir kez daha anlatılmasına vesile olan abimiz. 2017-2018 sezonunda barcelona'nın neymar ve messi için verdiği yıllık maaşları duyduktan sonra, 21 milyon euro olan yıllık maaşını 35 milyon'a çıkartmak için real madrid yönetimi ile masaya oturmuştu. ancak kulüp yönetimi bu konuda çok istekli davranmayınca menajerinin de gayretiyle ipleri koparma noktasına gelmişti.

    iplerin kopması da real madrid yönetiminin sezon sonuna kadar maaş artışı yapılmadığı takdirde 1 milyar euro olan serbest kalma bedelinin "barcelona ve psg harici" kulüplere 100 milyon euro olmasını kabul etmesiyle gerçekleşmişti. ilk anda zam teklifine karşılık alamayan menajeri jorge mendes'in attığı bu oltaya real madrid yönetimi düşünce "benim sadece 100 milyon ettiğimi kabul ediyorlarsa göndermek istiyorlar" diyerek gücenmişti paşam.

    2022-2023 sezonunda şampiyonlar ligi'nde devam etmek için manchester united'dan ayrılmak istediği konuşuluyor avrupa basınında. sözleşmesinde serbest kalmaya dair bir detay olup olmadığı konusunda net bir bilgi olmamakla beraber juventus'tan ayrılırken manchester united'ın 24 milyon euro bonservis ödediği duyurulmuştu. bilindiği kadarıyla yıllık maaşı 30 milyon euro, bugünkü kurla 547 buçuk milyon türk lirası yapıyor. 5-6 milyon euroların bile dengesini sarstığı bütçemizde bu paraların şakası bile absürd oluyor maalesef.

    "gelse bizim ligde ne yapar" sorusunun cevabı paralel bir evrendeki sonsuz kurgudan ibaret. kendisinin futbol oynamaya devam edeceği son birkaç yılda türkiye ekonomisi ve türk futbolunda olumlu yönde çok çok dramatik gelişmeler yaşanmazsa da sonsuza kadar öyle kalacak. sadece dripling atabilen, sadece kalabalığın içine pas atabilen ya da sadece "arada sırada" doğru gol vuruşu yapabilen adamların tapılacak seviyede görüldüğü bir ligde bu adamın yaşı ne olursa olsun yapabileceklerinin sınırı yok elbette.

    keşke ronaldo'nun bugünlerinde galatasaray'ın arzu edilmesi gereken seksi bir kulüp olduğu günlerde olsaydık da, gerçeği olmasa bile hayalini daha da bir doya doya yaşayabilseydik...
App Store'dan indirin Google Play'den alın