resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 255
    kendisini adını ve maliyetleri ilk duyduğumda kesinlikle gelmesin dediğim fakat okan hoca'nın planını düşününce transferini mantıklı bulmaya başladım oyuncu.

    2022-2023 transfer sezonun başında uğraştığımız iki oyuncu vardı. gueye ve pedro. zaten pedro tarzı bir oyuncunun oynayabilmesi için de gueye tarzı bir orta sahaya ihtiyacımız var. yani hem top çalacak, hem ikili mücadeleye girecek hem de topla arası iyi olacak. gueye transferi olumsuz sonuçlanınca 2. plan devreye girdi. bu plan da gueye tarzı oyuncu bulmanın zor olacağından orta sahayı 3'lü tutup, oradaki gol yükünü ofansif oyun kurucuya yüklemek. yani buradaki plan da net olarak grillitsch + evander'di. bu plan da oldukça mantıklıydı. defanstan top çıkarma, top karşılama gibi işlemler grillitsch ile yapıp önde baskıyı evander ile yapmak. ayrıca evander'in top alabilme yeteneğinden faydalanarak da orada boşluklar oluşturabilmek. zaten ısı haritalarına baktığınızda bu ikilinin puzzleın iki parçası gibi olduğunu göreceksiniz. sonra ne olduysa grillitsch olmadı ve evander'in dahil olduğu bu plan için, defanstan top çıkartabilen oyunculara gidildi. carvalho vs. sanki buradaki plan da defanstan biriyle top çıkartıp evander ile ikili mücadeke kısmını halletmekti. bunlar planlanırken arka planda da belli ki torreira ile konuşuluyordu. bence evander bekletilme sebebi de tam olarak ikamesi için değil, arkası içindi. torreira olunca evander'den vaz geçip ilk plana dönüldü. torreira, gueye tarzı bir isim olduğu için oyun kurucu ofansif oyuncu yerine tabela yapacak oyuncu arayışına girdi takım. yani pedro'yu oynatmak istediğimiz göreve.

    mertens, özellikle sefer'in derine gelip alan açabildiğini düşündüğümüzde o bölgede iyi işler yapabilecek, çift haneli gol üretebilecek bir oyuncu. yani sezon başındaki plana uygun bir oyuncu. aslında alexis ve depay da tam bu görevler için uygun oyuncular.

    ben de bu transfer hareketleri bu düşünceyi oluşturdu. beklediğim de üzerinde bir kadro mühendisliği anlamına geliyor bu. kadro mühendisliğinin devamı için de mertens'in alınması mantıklı gelmeye başladı.

    tabii olayın maddi durumu, oyuncunun ne kadar sahada kalabileceği gibi parametreler de var. bu da okan hoca'nın bütün takımı kontrol alabilme becerisiyle alakalı.

    yani mertens olur mu bilmiyorum ama eğer düşündüğüm şey doğruysa bu tarz bir oyuncu alacağımız açık gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın