resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 252
    mertens'in futbolculuğuna dair bir eleştiride bulunmayacağım, zira bizim ligin fersah fersah üstünde bir isim. ancak kendisine iki yıl için toplam 8-10 milyon euro civarı bir para bağlanacak ve muhtemelen sözleşmesi bittikten sonra emekli olacak ya da ortadoğuya doğru serüvenine devam edecek.

    aynı bölgeye evander ya da muadili daha genç, potansiyeli yüksek bir isim alınırsa kabaca 7 milyon euro bonservis ve yıllık 1 milyon euro maaş ile mertens ile aynı maliyete gelecek. ancak fark şu ki, evander'i alırsak en kötü ihtimalle maliyetine ya da biraz aşağısına satacağız, iyi ihtimalle de ileride güzel kar elde etme şansımız olacak. mertens ise 2 sene sonra ceketini alıp gidecek ve olan giden 8 - 10 milyon euroya olacak.

    ligde şampiyonluğa, galibiyete verilen primler ortadayken, mertens gibi futbolculara bu konuşulan paraları nasıl bağlayabileceğimizi merak ediyorum. kimileri diyor ki; `aslan parçası gelsin nasıl olsa kazandıracağı maçlarla parasını çıkartır her türlü.`

    arkadaşlar, galibiyet başına şu anki kurla 125.000 euro civarı bir prim veriliyor, sezon sonuna doğru kurun artmasıyla bu para 100.000 euro civarına düşecektir muhtemelen. bu hesaba göre 36 maçın tamamını kazansak yine mertens'in maaşını karşılayamıyoruz. takımın geri kalanının maaşlarını saymıyorum bile.

    hazır seneler sonra falcao, belhanda, feghouli, babel gibi isimlerin dolgun sözleşmelerinden çıkmışken yine benzer kontratlarla kulübü aynı finansal girdaba sokmak en hafif tabirle işgüzarlıktır. bu arada mesela yüksek maliyetli de olsa torreira transferine kesinlikle karşı değilim, zira adam henüz 26 yaşında ve iki sene topunu oynayıp maliyetini çıkartacak şekilde satılma ihtimali yüksek. mertens ise bile bile lades. ne zaman akıllanacağız gerçekten bilmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın