resim
Fredrik Midtsjø
Takım:Eyüpspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.76
Uyruk:Norveç
  • 364
    çok başarılı olup takımımızla zaferler kazanmasını dilediğim çiçeği burnumda kuzeyli futbolcumuz.

    fakat benim merak ettiğim konu şu? biz kendisini niye aldık? bir türlü kafamda oturtamıyorum.

    okan buruk 2022-2023 sezonu hazırlık maçlarında hafif 4-3-3'e çalan 4-2-3-1 ile çıktı sahaya. bazen defans önünde tek oyuncuyla oyun kurarken bazen de iki kişiyle kaldık. özellikle emra akbaba farioli'den öğrendikleriyle biraz daha oyun kurulumunda yardımcı oldu. midtsjö bu ikiliden birine uygun bir profil gibi gözüküyor fakat kulüp fellik fellik torreira transferi için uğraşıyor. üstelik midtsjö'nün gelmesi için floodlar hazırlayanlar, gelmesini çok isteyenler şimdi de torreira'nın gelmesini istiyor. kafamdaki 1. soru bu. eğer bu kadar istiyorlarsa niye şimdi kendisini yedek bırakacak oyuncu istiyorlar?

    eğer kadroda derinlik için lazım diyorsak da beni düşündüren noktalar var. örneğin; öndeyiz ve rakip takım duran toplarda etkili bir ekip. bizim takımın da boy sorunu malum. takımın boy ortalamasını arttırması açısından bir opsiyon olarak düşünsek, olmuyor. torreira sakatken oynasın diye düşünüyorsak, sadece bunun için 28 yaşındaki oyuncuya 3,5 milyon vermek ne kadar doğru? ya da örneğin; öndeyiz ve orta sahada tempo yapıp rakibi bozmamız gerekecek, bunu daha iyi yapabilecek berkan kutlu var. delici oyuncu ihtiyacımızı karşılayacak desek, gol bölgelerine neredeyse hiç girmeyen, hatta şut dahi çekmeyen bir oyuncu.

    oyuncu iyidir, kötüdür, çöptür, ligin içinden geçer gibi cümleler kurmadan önce takımda hangi rolde düşündüğümüzü bilmemiz gerekiyor ve ben bu sorunun cevabını bulamıyorum.

    umarım okan hoca bu sorunun cevabını bizlere sahada net bir şekilde gösterir ve çok faydalı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın