resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 946
    şayet takımdan ayrılırsa yerini nasıl ikame edeceğimiz konusunda beni derin düşüncelere sokan genç ama tecrübeli stoperimiz.
    yabancı kuralı değişmeyecek ise abdülkerim'in yeri garanti gibi duruyor o yüzden onunla uyumlu olabilecek stoper tiplemelerini değerlendirmeye alıyorum.

    1. seçenek: jason denayer
    abdülkerim konyaspor'da oyun olarak büyük takım oyunu oynamış olsa da bunu gerçek bir şampiyonluk adayında oynarken belirli mental eşikleri atlaması gerktiğini düşünüyorum. bu açıdan denayer gibi hem galatasaray ile şampiyonluk yolu yürümüş hem de 5 büyük lig tecrübesi olan bir stoper ile uyumlu bir ikili olabileceğini söyleyebiliriz. ayrıca abdülkerim'in en büyük defosunun ağır olması da yine denayer ile uyumlu bir tandem yakalayabilecekleri fikrini destekliyor. fakat nelsson gibi elimizdeki ciddi assetlerden birini gönderip yerini muhtemelen satamayacağımız dolgun maaşlı bir oyuncuyla doldurma fikri denayer konusundaki handikap gibi duruyor.

    2. seçenek scout transferi
    scot transferinde ise yakalamamız gereken profilin aşağı yukarı denayer gibi olması gerektiğini düşünüyorum. hızlı ve ayağı belli bir standardın üstünde savunmacılığı da üzmeyecek düzeyde olmalı. tüm bunların yanında şampiyonluk yolu yürürken güvenebileceğiniz bir mental gücü olmalı. fakat bu profili ucuza yakalamanın pek kolay olmadığının farkındayım.

    ezcümle, nelsson'un bizim için ne kadar kıymetli olduğu bu girdiye konu olan dilemmadan belli oluyor. abdülkerim ile uyumlu mu derseniz saha içi olarak pek değil. fakat onun seviyesinde mental güce sahip bir genç stoper bulmamızın da çok kolay olmadığı bir gerçek. kendisi hakkında tek temennim üç on paraya elden çıkarılmaması.
App Store'dan indirin Google Play'den alın