• 45186
    teknik direktörümüz okan buruk, 2-1 galip geldiğimiz fiorentina mücadelesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    mücadeleyi değerlendiren hocamız, “sonunu iyi bitirdik. aslında sonuç olarak baktığımızda maçın büyük bölümünde istediğimiz oyun ortaya çıktı. pozisyon ürettikçe gol bulduk. iyi savunma yaptık, baskı yaptık. düşündüğümüz şeyler, ligin bir hafta öncesinden ortaya çıktı. bu anlamda mutluyuz. aynı oyunu geliştirerek devam edeceğiz. belki yeni oyuncular katılacak ve oyunumuzu çok daha geliştireceğiz; ama dediğim gibi ben oyuncularımın performansından memnunum.” diye konuştu.

    "genel kuruldaki birliktelik bizi de kenetledi"

    camianın birlikteliğinin takıma olumlu yansıdığının altını çizen teknik direktörümüz, “güzel bir maç oldu. zemin çok iyi değildi. atmosfer çok iyi olmasa bile oyuncularımız yüzde yüzlerini verdiler. bugün bizim için, galatasaray için çok önemli bir gün. genel kurulda maça çıkmadan mutluluk yaşadık. özellikle oyuncularıma bunun altını çizdim. galatasaray spor kulübü'nün birlikteliği, genel kuruldaki birliktelik, onların enerjisi, onların kenetlenmesi, burada da bizi kenetledi. inşallah hep beraber yönetimimiz, genel kurulumuz, üyelerimiz, taraftarımız ve biz sahada en iyisini yaparak galatasaray'ı en iyi yerlere getireceğiz.” dedi.

    “mıdtsjo çok iyi takım oyuncusu”

    transfer görüşmelerine başlandığını açıkladığımız profesyonel futbolcu fredrik midtsjö hakkında görüşü sorulan hocamız, “öncelikle oyuncunun bize katılması gerekiyor. iyi bir takım oyuncusu. tabii ki biz iyi oyunculara sahibiz. o da iyi bir takım oyuncusu. takım oyuncusu olmak, bir profesyonel olmak çok önemli. her sene 40-42 maç oynayan bir oyuncu. bu anlamda hem toplu hem topsuz oyunda bize destek verecek. ayakları da iyi olan bir oyuncu seçtik. bizi ileriye taşıyacak, bu performansı yüksek bir oyuncuyu seçtik. onun da bize katkı sağlayacağını düşünüyorum. onun yanında tabii ki yine transferlerimiz olacak. her bölgeye transferler yapmak istiyoruz. takımımızı en güçlü hale getirmek istiyoruz. zor geçen senenin ardından bu senenin bizim için çok daha iyi geçmesini istiyoruz. o yüzden en iyisini yapmaya çalışıyoruz. yönetimimiz en iyisini yapmaya çalışıyor. inşallah güçlü bir kadro ile şampiyonluk yarışı içerisinde en iyisini yapan ve şampiyonluk için bütün performansını veren bir takım olmak istiyoruz.” yanıtını verdi.

    lige fiziksel ve psikolojik olarak hazır olduklarını söyleyen teknik direktörümüz okan buruk, “fiziksel olarak ve konsantrasyon olarak hazır olduğumuzu gösterdik bugün. zemin çok iyi değildi. buna rağmen yüzde yüzünü veren bir takım, normal lig maçı gibi oynayan bir takım vardı. bunu hafta sonu lige taşıyacağız. lige iyi başlamak çok önemli. antalyaspor geçen seneden hazır bir takım. iyi bir takıma karşı da başlayacağız ama hep söylüyorum. burada bizim ne yapacağımız çok önemli. kadroya yeni gelecek oyuncular olacak. inşallah maç gününe kadar bu sayı şu anda bir gözüküyor. belki bir tane daha oraya oyuncu koyabilirsek, ne kadar geniş bir kadroya sahip olursak o kadar iyi olacak.” dedi.

    “seferovıc’den çok memnunuz”

    seferovic’e ayrı parantez açan hocamız, “iki asist yaptı. savunmada bizim için çok önemli işler yaptı. hem baskı yaptı hem de emre'yle öndeki ikili karşılamaları çok doğru oldu. yani sadece gol ve asist dışında savunma görevlerini de çok iyi yaptı. çok memnunuz.” şeklinde konuştu.

    galatasaray’a ilk imza attığı gündeki heyecanını koruduğunu ve ligde taraftarla buluşacağı günü iple çektiğini söyleyen buruk, “ilk imza için istanbul'a gelirken havaalanı indiğimde o heyecanı, o pozitifliği yaşadım. aynı şekilde devam ediyor. ben de aynı mutlulukla, aynı heyecanla taraftarlarımıza yakınlaşmaya çalışıyorum.bu takımlar taraftar için hayatta. taraftar için yaşıyor. taraftarımıza yakın olmamız gerekiyor. inşallah dolu tribünler önünde taraftarımızla kendi stadımızda en kısa zamanda lig maçında buluşacağız.” dedi.

    leo dubois’nın sakatlığı hakkında ise hocamız, “salı günü mr’ları çekilir ve ondan sonra belli olur. oyuncu gelmeden önce bizimle çalışmadı. daha sonra katıldı. hazır olduğunu gördüğümüz için maçlara başlattık.demek ki o dönemde, yani kendi takımındaki çalışması çok iyi geçmedi. kendi bünyemizde hazırladığımız oyuncularda gerçekten her şey çok iyi gidiyor. inşallah en kısa zamanda iyileşip döner. onun yerine omar girdi. omar bildiğimiz bir oyuncu ve ona çok güveniyoruz. o da girdi ve görevini en iyi şekilde yaptı” diye konuştu.

    31 temmuz 2022 galatasaray fiorentina maçı sonrası okan buruk
App Store'dan indirin Google Play'den alın