• 86
    holiganların bulunabileceği her ortamda böyle olaylar yaşanabilir. daha önce de bahsedildiği gibi tüm dünyadaki tribünlerde ırkçılık da yapıldı, cinayet de işlendi, koro halinde küfürler de edildi, milli marş ıslıklandı vs. vs.

    futbolda olan şeyler bunlar, bunlar şaşırılacak unsurlar değildir. rezalettir ama normaldir. kimse abartmasın bi zahmet. kulüpleri de bağlamaz bu tür rezaletler. birkaç manyağın yaptığı şeyi koca kulübe niye bağlayayım ki? böyle bir manyaklık olamaz. bizim tribünlerde de zamanında pini felix balili üzerinden israil’e küfredildi ki o sıralar balili türk vatandaşlığına geçmişti sanırım, ya da geçmek üzereydi. yani bu olay üzerinden tuttuğumuz takım mastürbasyonu yapmak da gereksiz. dinamo moskova taraftarı da yapar bunu, avai taraftarı da yapar, japon’dur saygılı adamdır dediğin nankatsu taraftarı da yapar. kaçış yok bundan. olmasın da zaten. dünya güllük gülistanlık bir yer değil. kimse ilk defa oluyormuş gibi tepki vermesin. çok samimiyetsiz aq.

    benim bahsetmek istediğim şey asıl bundan sonra başlıyor. kulüpler bu tür rezaletlere sessiz kalmamalı. bunlara sebep olan kişileri kulağından tuttuğu gibi kapı dışarı etmeli. holiganlığın başkenti ingiltere mesela çok uğraştı bu konuyla. halen uğraşıyorlar ve minimize ettiler bu tür şeyleri. bugünlerde liverpool taraftarı salah için “şampiyonlar ligi finalinde gol at, müslüman olalım” diye tezahurat yapıyor. ırkçı denilen lazio taraftarı bile uslandı. yani yapınca oluyor. yapmadan olmaz. yapmıyosan, bir şikayetin de yoktur o zaman. o zaman da tekzip yayınlayamazsın, kişiler kulüpleri kapsamaz diye. eboue’ye muz sallayan taraftarı ekranlara çıkarıp maval okutursan bunun cezasını çekersin kardeşim. bizim ülkede şikeden dolayı bile doğru dürüst ceza almadın ama mal bulmuş mağribi gibi bu tür olayları kollayan uefa, sana saplar kardeşim. sonra da ağlarsın hüngür hüngür. e ağla kardeşim, açılırsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın