• 45180
    "yeni transferlerimiz çok çabuk kaynaştılar. performans olarak hocalarımız değerlendiriyor. antrenmanlar yoğun geçiyor ve oyuncular da bazen yoruluyor. en baştan stratejimizi açıklamıştık. hazır ve garanti oyuncuları alacağımızı söyledik ve öyle de yaptık. hepsi hemen ilk 11'e yerleşti. hocamız da memnun."

    "son noktaya kadar görüşmelerimiz sürüyor. alternatifler içinde en iyisi bulmaya çalışıyorum. sabırsızlığı anlıyorum ama bu taraftan bakınca yanlış bir transfer yapmanın maliyeti çok büyük. önümüzde şöyle bir alternatifimiz vardı. ismi çok iyi bilinen ve herkesin reaksiyon göstereceği oyuncuları getirebilirdik. ama net transfer yapmak istiyoruz. kendimiz için yapsaydık müthiş bir dönem geçirmiş olurduk. ama biz doğruyu seçmek istiyoruz. herkes insan bu baskıları da yersiz bulmuyorum. ama bizim doğru olana karar vermemiz lazım."

    "evander için de diğer oyuncular için geçerli son noktaya kadar görüşüyoruz."

    "oyuncuların en doğrusunu seçmek istiyoruz. bu transferlerin uzama sebebi baştaki stratejimizden taviz verilmeme sebebi. yaklaşık 20'den fazla data ile oyuncuları izliyoruz. oyuncu ile ilgili karakter analizi bile yapıyoruz."

    "neler doğru yapılmış neler yanlış yapılmış bunları göz önüne alıyoruz. bu isimler medyaya çıktığında olumsuz etki oluyor. başarılı bir transfer olmuyorsa ben zarar görüyorum. hakkettiğimden daha fazla teveccühü var insanların bana. linç görsek de doğru transfere ihtiyacımız var. her şey %95 istediğimiz gibi gidiyor."

    "8 eylül'de transfer bitince diğer transfer dönemine başlayacağız. bizim süremiz kısıtlıydı. yönetim geç geldiği için çalışamadık transferleri. seçim öncesi transfer çalışması imkansız. önemli olan transfer sezonunun şampiyonu olmak değil. kendimizi alkışlatmak istediğimiz zaman hata yapıyoruz. 20 seneye baktığımızda seferovic tarzı bir oyuncuyu 4 milyon euro'dan aşağı gelmiyor. biz seferovic'i 2.3 milyon euro'ya ikna ettik. biz galatasaray'ın 3.3 milyonunu riske attık sadece."

    "leo dubois, 1.6 milyon euro'ya alıyordu lyon'da. biz 1.8 milyon euro'ya ikna ettik. ama 2.5 milyon önerip getirebilirdik bir günde. alkışlanmak için isteseydik böyle yapardık ama yapmayacağız."

    "hocamızın beğendiği a grubu listeden bir tanesini istedik, 'satmıyoruz' dedi kulübü. bazı kulüpler 'oynatıp öyle gönderelim' dediler. biz de kabul etmedik onu. bir oyuncu üzerinde ısrar ettiğinizde onlar da 'şu günde verelim' diyorlar. biz de onu kabul etmiyoruz. fredrik midtsjö, okan buruk'un beğendiği bir oyuncu. 20 gün önce istedik, 'satmıyoruz' dediler ama şimdi son noktaya geldi. bugün gelmesi söz konusu değil."

    "kolay alternatiflere gitmiyoruz. everton'ın brighton gibi takımların istediği oyuncuları istiyoruz. dün önemli bir yıldızla görüştük. 'neden geçen sezon 13. bitirdiniz' diye sordular. bunlar sıkıntı oluyor. çok zor oyuncular deniyoruz. şu anda farkında olmadığınız oyuncular var inşallah da olmazsınız."

    "okan hoca da kolayına kaçabilir. 'artık oyuncu alalım' diye ama o da prensiplerden taviz vermiyor. evander sorusuna cevap veremem biterse kap'ta görürsünüz. bu zarar verir. ilgilendiğimiz oyunculardan bir tanesi."

    "bugüne kadar forvet için ne kadar para harcadı ve çöpe gitti. şunun imkansız olduğunu anlamak gerekiyor. hedeflediğimiz oyunculardan 3 tane çok önemli oyuncu aldık ve bonservisleri çok az. bu para taraftarın parası. 20 milyonun emanetini taşıyorsunuz. bu haberler içerden çıkıyor. çok kırılıyorum çünkü en çok biz zarar görüyoruz. bu haberlerle sıkışıyorsunuz. göreve başladığımdan beri doğru olanı yapmaya çalışıyorum. konuşmamdaki en önemli sebep okan hocamızın gösterdiği bu titizliği herkese anlatmak. bizim vazifemiz oyuncuları son noktaya getirmek. hocanın da en doğru olana karar vermesi. bunun doğal süreci bu."

    "haris seferovic'e alternatif olacak, benzer seviyede bir yabancı forvet alma düşüncemiz var. okan hoca, bafetimbi gomis'i takımda düşünüyor. tabii burada gomis'in ne istediği de önemli."

    “transfer tabii ki çok önemli ama onlar kadar önemli olan şey genel kurulda alınacak olan yetki. 900 milyon dolara yakın bir kaynak. 15-16 milyar tl civarında bir kaynağın üretileceği bir noktaya gidiyor iş. bunların yetkisi alınacak. altyapı ile ilgili önemli hazırlıklar yapıyoruz. bunlarla ilgili önemli bir fon oluşturulmuş olacak. onun geliri sürekli altyapıya gidecek. bu tip projelerin hepsi bu gelir kaynağına bağlı. 600 küsür sayfalık projelerdi bunlar. başkanımızın büyük fedakarlıkla başlattığı projeler var. şimdi de öyle. her gün bir şantiyeye gidiyor. ne eleştiri varsa baş üstüne. heyecan, sabırsızlık, ısrar sizin her gün bir isim yazmanıza sebep oluyor. mayısın başından beri transfer konuşuluyor. böyle durumlar menajer ve satmak isteyen kulüplerin işine geliyor. bir oyuncu konuşulduğunda yüzde 5'i oyuncuyu biliyor. grillitsh gibi..."

    "hata ve eksiklerimiz muhakkak oluyor. ama her zaman aklın galip geleceği aşikar. artık 11 tamamlanıyor. 11 tamamlandıktan sonra fırsat transferleri kovalayacağız. bazı oyuncular transfer döneminin sonunda üst kulüplerden umudunu kesmeden size 'evet' demez."

    erden timur

    kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=UTwtvnfhpAw
App Store'dan indirin Google Play'den alın