• 26
    girdikçe beni daha da derine çeken aktivite/uğraş türü.

    (bkz: #3323957)
    şu entryde bahsettiğim sayfamda galatasaray formalarımı sergiliyorum. fakat koleksiyonum beş ayrı daldan oluşuyor.

    1. galatasaray store formaları
    1996-97 sezonundan itibaren tüm formalar var. kulüp son 3 senedir stadium forma satmaması biraz zora sokuyor. bu yüzden 21/22 ve 22/23 sezonlarında eksiklerim var.

    2. matchworn, yani formalar
    hangi takım olduğu fark etmez. futbol dünyasında pek tanıdığım olmadığı için bu kategoride çok formam yok maalesef, ama arada elime geçiyor ve en sevindiren de bunlar oluyor. bizzat futbolcudan, ya da kendisini tanıyan birisinden almak en güzeli. ikinci el hiç satın almadım çünkü bu dalda sahtekarlıklar çok oluyor. en temizi 'bu forma bu oyuncu tarafından bu tarihte bu takıma karşı giyilmiştir' diyebilmek.

    3. gezdiği/konakladığım şehirlerin/bölgelerin forması
    bu kategoriyi 2020 senesinde başlattım. o tarihten bu yana antalya, alanya, zonguldak, aksaray, denizli ve bursa'yı gördüm ve bu kulüplerin güncel formalarını aldım. değişik renkler, yerel kulüpleri desteklemek hoşuma gidiyor. alt liglerin takımlarında formayı satan bir yer bulup onu almak da heyecanlı bir aktivite oluyor. zonguldak kömürspor ve aksaray belediyespor'un orijinal formasını bulmak için baya uğraşmıştım. :)

    4. hayatımda önemli anları sembolleyen formalar
    misal 2011'de kütüğü luzern'de olan eşimle evlendiğimiz için 2011/12 sezonu fc luzern forması aldım, o şekil düşünün veya bu sene ana merkezi liechtenstein'da olan bir firmaya girdiğim için liechtenstein milli forması aldım gibi gibi...

    5. gözüme hoş gelen formalar / rest of the world diyelim
    burası biraz karışık. mesela efsane bordo renkli o2 göğüs reklamı olan arsenal formasından tutun, tugay'ın blackburn forması, baros'un portsmouth forması gibi şeyler var bu kategoride.

    bu aktiviteye sadece galatasaray formalarıyla başlamıştım ve şu an 200 forma sınırını aşacak gibi duruyorum. değişik renkler, markalar, fontlar, armalar vsyr çok zevkli oluyor. fakat gün geçtikçe yeni fikirler ve yeni kategoriler oluşuyor. bu da bataklığa girmiş gibi bir his veriyor. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın