• 196
    benim futbol anlayışımda çok önemli bir mevki. basketboldaki pivot pozisyonuna benzetiyorum biraz. pivotlar da çemberi savunur, rakip hücumcuları yıpratır/yıldırır, ribaundları kovalar vs.

    benim için de 6 numara bu anlama geliyor. sadece hücuma çıkarken defans/ofans bağlantısını sağlamak değil, rakip takım hücum ederken o bölgeyi ölümüne savunacak, tabir-i caizse bizim stoperlere ve kalecimize rakibin turşusunu yollayacak.

    tabii ben hocaların seçimlerine saygı duyuyorum. sanıyorum okan hoca da net bir 6 ile değil, 6-8 karışımı oyuncularla oynamak istiyor. çünkü maddi anlamda sıkıntı çeken bir takım olarak midtsjö'ye 4 milyon euro yatırım yapmak başka türlü mantığıma oturmuyor. rotasyon olarak kullanacağını pek sanmıyorum. sanırım evander'i de alıp orta saha işini kapatacaklar.

    ----------------------midtsjö---------------------oliveria------------------------------

    ----------------------------------evander-----------------------------------------------

    gibi bir kurgu olacak anladığım kadarıyla. ben geçiş yediğimizde defansif anlamda sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünüyorum bu şekilde bir yapı ile. bu elbette benim fikrim. okan hoca istiyorsa vardır bir bildiği diyip destek olacağız artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın