• 187
    galatasaray taraftarının yangın yaptığı fredrik midtsjö'nün oynamadığı pozisyon. midtsjö bir 8 numara. bize 6 lazım mı? bence kesin lazım. ancak bunu içimizden çözebiliriz gibi de geliyor. durun açıklayayım.

    adam yeme işleri ile uğraşmayacak terbiyeli bir 6 numara lazım bize. o kadar terbiyeli olacak ki top bile saygısından yanlış yere gitmeyecek. yani bize lazım olan 6 numaranın bir numaralı özelliği pres kırmak olmalı.

    ismi geçen grillitsch tam olarak bu profildi. midtsjö/gedson/diawara gibi bir b2b ve evander/cicaldau/amiri gibi statik olmayan bir ofansif orta saha** ile birleştirildiğinde muazzam bir orta saha rotasyonu kurulmuş olurdu.

    şu an elimizdeki sergio oliveira sözde bir 8 numaradır ama özellik bakımından oynaması gereken bölge 6 numaradır. çünkü oliveira fizik olarak düşüşe geçmiş, kariyerinin hiçbir döneminde dinamik bir oyuncu olmamış, tekniği ve zekası ile oynayan bir oyuncu. kariyerinin son döneminde yani roma'da da onu 3-5-2'nin çift ön liberosundan birine olana devşirmişler. sebebi ise kendisi zeki bir oyuncu olduğu için çevre kontrolünü çok rahat yapmakta. kariyerinin başında ofansif bir oyuncu olduğu için de dar alanda etkili paslar ve çalımlar atabiliyor.

    artıları ve eksileri göz önüne alındığında oliveira'nın aslında tam olarak bizim aradığımız 6 numara profiline sahip olduğunu görebiliriz. burada kalan tek eksik teknik ekibin oyuncuyu bu bölge için motive etmesidir. oliveira'nın bu dönüşümü aynı zaman da kendi kariyerini de uzatacaktır.

    son olarak oliveira bu dönüşümü geçirmezse düşen fiziği ve zaten dinamik bir oyuncu olmaması sebebi ile selçuk inan sendromuna yakalanabilir. 8 numara bölgesi modern futbolda daha dinamik daha tempolu oyuncuların tercih edildiği bir bölge oldu. şu an en çok kazanan oyuncumuz olması sebebiyle de fiziksel olarak oynadığı bölgeyi kaldıramazsa hoş geldin yeni soso deriz.

    devşirmelere taraftar iyi gözle bakmasa da futbolun içerisinde olan bir şey. ayağının tozuyla bir oyuncuyu başka bir bölgeye devşirmek de kadro mühendisliğinin ne derece iyi yapıldığına dair ipuçları veriyor. oliveira'nın, joao pedro çalımını yedikten sonra yapılan bir panik transferi olduğu çok belli. benim şahsi tercihim 6 numaraya ilk tercih grillitsch olurdu. oliveiranın kontratının altına girmediğimiz bir senaryoda grillitsch daha mümkün görünüyor. ancak babası yine sıkıntı çıkarırsa sırasıyla lemina, hadziahmetovic gibi isimlere giderdim. 8 numaraya ise midtsjö doğru isim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın