resim
Cenk Ergün
Görev:Futbol Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:49
Uyruk:Türkiye
  • 806
    2017 yazında görevde olduğu süreçteki transferlere bakacak olursak;

    belhanda - 10 m euro - yaş 27
    maicon - 8 m euro - yaş 28
    n'diaye - 7.5 m euro - yaş 26
    fernando - 6 m euro - yaş 30
    mariano - 4.5 m euro - yaş 31
    feghouli - 4.25 m euro - yaş 27
    gomis - 2.5 m euro - yaş 31

    bu futbolcuların hepsi kariyerinin ileri dönemlerinde, yüksek maaş, yüksek menajerlik ücreti, görece yüksek bonservis ile kadroya dahil edilen futbolcular. kar ederek satılması da son derece zor oluyor (n'diaye'yi tenzih ederek)

    bu kadro şampiyon oldu sen neyden bahsediyorsun bilader diyen olabilir ama bu kadro planlaması bana çok tehlikeli geliyor açıkçası. çok riskli, biraz kumar gibi. tutarsa eyvallah, tutmazsa maddi anlamda tam bir felaket. neyse ki şampiyon olduk, sonraki sene şampiyonlar ligine kaldık vs dolayısıyla maddi bir felaketten kurtulduk.

    bizim ölçekteki takımlar, yukarıda yer alan oyunculardan en fazla üçünü transfer etmeli, gerisi scout transferi olmalı, marcao, nelsson vb gibi. yoksa yüksek ücretli yıldızların kontratlarından çıkmak için cebinizden para ödemek durumunda kalırsınız. eğer lig şampiyonu olup da şampiyonlar ligine gidemezseniz zaten geçmiş olsun. sonra fenerbahçe gibi borç batağında bir kulübe dönersiniz, ali koç gibi bir başkan ararsınız cebinden devamlı çıkartıp para verecek.

    velhasıl, cenk ergün tarzı transfer yapan kişilere hiç sıcak bakmıyorum, hakkındaki iddialara da açıkçası inanmaya çok meyilli olduğumu da belirtmek durumundayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın