resim
Léo Michel Joseph Claude Dubois
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Bek
Yaş:30
Boy:1.78
Uyruk:Fransa
  • 144
    2.5 milyon bonservis ve 1.8 milyon maaş karşılığında takıma dahil oyuncu. göz ucuyla takip ettiğim lyon'da çok yüksek şeyler vaat etmeyen fakat standartı olan istikrarlı bir oyuncuydu. adı netleştikten sonra grilistch'le beraber izliyorum o olmadı belki ama bu arkadaşın transferinin memnun ettiğini söyleyebilirim. şunu belirtmek lazım takımın seviyesini mariano gibi yukarıya çekecek özel bir oyuncu değil ama işleyen bir takımda görevlerini aksatmayan ve pozisyon bilgisi yüksek zeki bir futbolcu. bu oyuncudan beklenti oyuna getireceği çeşitlilik ve dengeli oyun karakteri olmalı.
    en çok beğendiğim özelliği çok yönlülüğü. omar ve boey'a nazaran içe doğru kırılabiliyor ayrıca gerektiğinde ortasaha gibi orayı tamamlama kabiliyeti var. teknik becerisi, oyun görüşü ve hücum etkinliği konusunda boey ve omar'dan daha efektif olduğunu düşünüyorum. oyuncu bazı yönlerden junior caicara'ya oldukça benziyor. çabukluk, hız, dayanıklılığı ve fizik kapasitesi yeterli, gerektiğinde bindirmeleri yapıyor ama tüm koridoru kullanacak bir oyuncu değil. çok atlet diyemeyiz. savunmayı pozisyon alarak yapmaya çalışıyor. biraz agresiflik ve sertlik konusunda bazen zayıf kaldığını gözlemledim. getireceği artılardan biri geriden oyun kurulumuna katkı. geçtiğimiz sezon rakip takımlar marcao'yu kapatıp oyunu nelsson'a yani sağımıza doğru yönlendirdiği zaman oyun kurulumunda sıkıntı yaşıyorduk, nelsson kötü bir pasör değil ama marcao gibi baskı altında topu oyuna rahatlıkla sokabilecek bir oyuncu da değil yanında oynayan boey ve omar'da bu konuda teknik olarak yetersiz kaldığı aşikar. bunun üzerine giden her rakip ekmeğini yedi. burada belli bir ölçüde oyun kurulumuna katkısı olacaktır.
    uzun bir süre lyon'da forma giyen, fransa milli takım havuzuna girebilmiş bir oyuncuyu bu maliyetlere getirmek gerçekten çok başarılı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın