resim
Evander da Silva Ferreira
Takım:Portland
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 98
    maliyetini bilmiyorum ancak çok yüksek maaş vereceğimizi sanmıyorum. yaşı, potansiyeli ve özellikleri çok uygun ve arzu ettiğimiz gibi. bize fayda sağlayacaktır. orta sahamız milli mücadele dönemi anadolusu gibi olduğu için yetenekli, faydalı herkese ihtiyaç var. ancak beni etkileyen istatistikleri var ve büyük umutlar beslememe sebep oldu.
    1) 24 yaşında hâlâ genç sayılır. bu yaşına rağmen profesyonel seviyede 184 maçı var. üstelik bu maçların 24 tanesi cl, al, konferans ligi ve ön elemelerden oluşuyor. bu maçlarda da 4 gol 4 asisti var. uluslararası tecrübesi takımımızdaki çoğu oyuncudan yüksek. bir karşılaştırma yapacak olursak milli takım seviyesine çıkarttığımız taylan takımımıza gelmeden önce 161 resmi maça çıkmış . bizimle birlikte 14 avrupa maçı 9 da milli maçı var. geldiğinde evander ile yaşıt sayılırlardı. bu sayı bir diğer orta saha oyuncumuz berkan da bizdeki maçları da saydığımızda 130 oluyor. milli maçları ve avrupa arenasındaki mücadeleleri de 17 maç. aynı mevkide değiller ancak yaş ve maç sayısı üzerinden bir değerlendirme yaptım kaldı ki taylan bize gelmeden önce 8-10 oynuyordu berkan'in da alanyaspor'da 8 oynadığı maçları biliyoruz.
    2) oyuncu hazır. ligi başlamış 15 temmuzda randers karşısında 90 dakika oynamış .şl on elemesinde de 44 dakika oynamış ama sanırım sakatlıktan dolayı çıkmış . eğer ciddi değilse gel başla diyebiliriz.
    3) gol asist sayıları hiç fena değil. bize skor anlamında katkısı olacağının göstergesi. rakiplerimiz o bölgede joa pedro, bakasetas ya da 8 diye düşünüyorsak hamsik oyuncularla oynuyor . seneye avrupa'ya gittiğimizde kendisini satma şansımız da olabilir.
    uygun bir bonservis ve dengeleri bozmayacak bir maaşla gelirse çok yerinde bir transfer olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın