resim
Evander da Silva Ferreira
Takım:Portland
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 81
    kim ne referans verirse verin kapalı kutu olarak gördüğüm futbolcu.

    benim gibi oyuncu hakkında net bilgisi olmayan herkese de temkinli olmalarını tavsiye ederim. transfer edilirse başarılı olmasını diliyorum elbette. sadece evander'in geleceği rakam oyuncuya bakışıma etki edecek, onu baştan söylemeliyim.

    mesela yaşanan bir sürü örneğe rağmen hala sözlükte ve sosyal medyada x bir genç futbolcuyu 6-7 milyon euro hiçbir şey, 2 sene sonra 3 katına satarız hikayesinin pazarlandığını görüyorum. 3 yıllık planlamacı kafa yapısının bıkmadan sıktığı yalanlardan birisidir bu.

    şimdi sormak lazım 7 milyon euroya genç topçuyu aldın, ilk yurtdışı deneyimini sende yaşayacak bir futbolcu bu. pardon da seni özel yapan, senin takımını ve oynadığın ligi değerli kılan nedir ki birden bitcoin gibi oyuncunun değerinin yukarı patlayacağını düşünüyorsun? bıkmadık mı aynı hikayenin hüsranla sonuçlanmasından? ıkına sıkına aldığın fiyata satarsın böyle topçuları. scout transferi sacha boey'dir, tavan fiyat da marcao'dur. daha üstüne çıkarsak oyuncuya da kulübe de yazık edersin.

    galatasaray 7-8'lere scouting yapmaz. bu fikrimi yönetimlerden/futbolculardan bağımsız savunmaya devam edeceğim. çünkü scoutingi üreten ortak aklın futbol zekasına zerre güvenmiyorum ben. futbolu bildiğine inanmadığım adamların önerdiği futbolculara niye geleceğimi ipotek ettireyim? getirirsin yeni bir futbol aklı (örneğin campos) o adam için gözü karartırsın. boşu yok adamın. bizde böyle bir ekip mi var?
App Store'dan indirin Google Play'den alın