2022-23 UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu İlk Maçı
21:00 Stadion Lks
0 - 0
  • 80
    yeni hocası ve yeni transferleriyle ilk resmi maçını oynayan fenerbahçe ile savaşın mağduriyetini kadro kalitesinde çok çok fazla hisseden luce'nin takımı dinamo kiev'in keyifsiz ve golsüz geçen uefa şampiyonlar ligi 2. eleme turu ilk maçı.

    kiev'in 19 yaşındaki stoperi `illya zabarnyi' ileride büyük takımlara transfer yapıp adından sıkça söz ettirecektir. hamleleri, güçlü fiziği ve hava toplarındaki üstünlüğü yaşına göre çok çok iyi. maçta en beğendiğim oyuncuydu. lakin lucescu'nun rövanş maçında turu geçmek için ekstra bir planı olmalı, zira oyunun büyük bölümünde fenerbahçe'nin presine ve baskısına çok fazla cevap veremeyip kontralardan sonuca gitmeye çalıştılar.

    fenerbahçe ise ilk yarıda beklemediğim kadar etkili ön alan presi yapsa da hücumda ciddi anlamda hala kalite ve üretici oyuncu eksikliğini hissediyorlar. rakip yarı sahaya oyunu yıkmaya çalıştıklarında bekleri ferdi ve osayi'yi ileride konumlandırıp arao'yu iki stoperin arasına atıp savunmayı 3'lü bırakıp ileride rossi-king-valencia hücumu ile geriden irfan can - ismail ile hücum devamlılığı ve özellikle irfan can'dan sürpriz ceza sahası koşusu beklediler, ilk yarıda 1 pozisyonda çok net bu şansı yakalasa da değerlendirmedi irfan can. bu diziliş dolayısıyla kanatlarda maçın bazı anlarında ciddi boş alanlar bıraktı fenerbahçe. rakibi biraz daha kaliteli bir takım olsa idi cezayı çok rahat keserdi. ikinci maç için lucescu'nun ana planlarında biri fenerbahçe'nin bu zaafı üzerine yoğunlaşmak olacaktır diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın