resim
Léo Michel Joseph Claude Dubois
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:29
Boy:1.78
Uyruk:Fransa
  • 80
    çok kaliteli bir transfer. yunus'un bu sene alacağı sorumluluk gereği bol bol top kaybı yapacağını düşünürsek orayı dengelemek için çok iyi bir hamle. dubois'i anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. ne ofansif ne defansif bir bektir. kendisi oyun kurucu bektir, aynı mariano gibi. hücum yetenekleri defansif yeteneğine göre kat kat iyi olsa da zekası ile savunma yapabilen bir oyuncudur.

    benim aklıma takılan kısım ise dinamizm oldu. pva yaşı gereği gidiyor ama geriye koşularda sıkıntı yaşıyor. arkasında verdiği boşlukları geçen sene hepimiz hatırlıyoruz. bu sene temposunun daha da düşeceğini tahmin etmek zor değil. sergio oliveira da tempolu bir oyuncu değil, bize gelmeden ayrıca fizik olarak düşüşe geçtiği söylenen de bir oyuncuydu. grillitsch gelirse zaten bir oyun kurucu 6 numara, tempoyla değil oyun bilgisiyle alan kapatıyor.

    kısaca oliveira, dubois, pva ve gelirse grillitsch ile takım tempo sorunu yaşayacaktır. tempo sıkıntısı takımın boyunu uzatacak ve daha yavaş ve hücuma zor çıkan bir takıma dönüştürebilir. üstüne kerem ve yunus çok fazla top kaybı yapan oyuncular. temposuz ve kompakt olmayan bir takımın merkezinde sertlik ortaya koyacak bir oyuncu olmazsa merkezi kolay geçilen bir takım hüviyetine bürünebiliriz. buna çözüm olarak oliveira'yı 10 numarada değerlendirip b2b, gedsonvari, bir orta saha almamız gerekmekte.

    sıkıntı yaşamayız diyenler olacaktır. 2019/2020 kadrosu şu an kurduğumuz kadrodan çok daha kaliteli bir kadroydu ama tarihin en durağan galatasaray'ını izletti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın