resim
Marko Arnautović
Takım:Inter
Mevki:Santrfor
Yaş:35
Boy:1.90
Uyruk:Avusturya
  • 77
    burada yazdığım girdilerin %90'ında gençlere şans verilmesini ve uzun vadede kâr getirecek transferler yapılmasını isteyen biri olarak; uygun şartlar içinde arnautovic transferine karşı çıkmam. nedeni şöyle:

    marko arnautovic, 33 yaşında olmasına rağmen geride bıraktığı kariyeri oldukça dolu. avusturya milli takımında 102 maça çıkmış, 33 golü var. en iyi dönemini premier ligde yaşamış. 25 milyon avro gibi büyük bir paraya çin'e gittikten sonra, italya serie a'ya dönüp bologna formasıyla neredeyse bütün maçlarda oynayıp 14 gol atıyor. çok iyi rakam... geçen sezonla ilgili şöyle bir veri de var: progressive passes rec, 90 dakika ortalamada sayısı 9.19, 90 dakika başına shot-creating actions sayısı 2.74. bu datalar bize sadece gol atmadığını, oyunu ileri taşımada da etkili olduğunu gösteriyor.

    boyu haris seferovic'ten uzun olmasına rağmen farklı bir oyun tarzı var. haris daha pivot santrafor dediğimiz, gücüyle, topu saklayarak oynayan, pozisyon alarak etkili olan bir oyuncuyken; marko arnautovic uzun boyuna rağmen bileklerine çok hakim, teknik ve özel yetenekleri olan bir adam. hani günümüz deyimiyle tam fakir ibrahimoviç'i dersek teşbihte hata olmaz marko için...

    madem tek hedef bu sezon şampiyon olmak, madem planlar bunun üzerine kuruldu marko, haris 'ten sonra takıma katılırsa en azından bir sene kesin üst düzey katkı verir. eğer bonservis ödenmeyecekse ve abartılı bir maaşı olmayacaksa transferine itiraz etmem. marko, haris ve bafe üçlüsü yaşlı bir santrfor hattı olsa da, kalite ve bitiricilik olarak türkiye ligini forse edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın