• 14
    sosyal medya ile daha zor duruma gelmiştir. çünkü herkesin bir ajandası var.

    biri youtube o bu derken ünlü olmuştur, dahası hayatını artık bundan idame eder olmuştur. işte en tehlikelisi budur. çünkü hayatını bundan idame eden adam artık objektif yorumda bulunamaz. menajeri kankası diye kötü bir topçuyu övebilir, bulan scout kankası diye de övebilir ancak bununla birlikte çok faydalı bir oyuncuyu da sırf menajeri bana çorba parası atmıyor diye sürekli gömebilir de. yapanlar var biliyorum. ismini yazmayacağım ama umarım patrick van aanholt golden foot'a aday gösterilince utanmıştır. bu kişiyi takip eden bir çok kişi mesela olayın iç yüzünü bilmiyor, olayın iç yüzünü bilmediği için ne dese doğru kabul ediyor, futbol bilgisine güveniyor çünkü.

    başka biri var, bir tanıdığı kulüpten dönem dönem transfer işlerine karışmış biri. bu adam o tanıdığı almadığı sürece alınan her oyuncuya çöp çekiyor. sonra da tanıdığını yağlıyor futbol aklı transferi ona bırakın falan. onun da etki altına aldığı azımsanmayacak bir kitle var.

    başka biri var, kendisi galatasaraylı olduğunu iddia ediyor ama menajer. galatasaray'ı ayakta soymak istiyor. twitterda ekipleri var. kendisinin aracılık edeceği yabancı futbolcuların deli gibi prı yapılır, aylar öncesinden videoları döner twitterda. aynı şekilde o mevkide adı geçen diğer oyuncular için de karalama.

    biri daha var, bunun bir yakını kulüpten bir şekilde bir musluk tutuyormuş, fatih hoca gelmiş o musluğu elinden almış. musluğu kaybetmenin yarattığı kin ile fatih hoca döneminde kim alınsa o aldırdı diyor, kim alındıysa alayına çöp diyor. 700k maaşlı adamı 4m euro maaşlı adamla kıyaslıyor.

    biri daha var, o da toksik terimci. madem siz benim hocama böyle böyle yaptınız o zaman o yokken aldığınız oyuncular patlasın, başarısız olsun diyor. ya sen bunu istiyorsun da, senin benim galatasaraylı olmamda büyük emekleri olan fatih hoca peki bunu istiyor mu?

    velhasılkelam hiç olmadığımız kadar bölünmüşüz ve sosyal medya yüzünden bu bölünme artaraf devam ediyor. ocuyu bucuyu geç, her musluk başına geçen sosyal medyada etkin olmaya algı yapmaya çalışıyor musluğu kaybetmemek için, kaybeden de geri almak için çalışıyor. ancak bu durum oyunculara ve dolayısıyla galatasaray'a büyük zarar veriyor. kim min jae bize olsa 8 milyondan 1 kuruş yukarı satamazdık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın