resim
Léo Michel Joseph Claude Dubois
Takım:Başakşehir
Mevki:Sağ Bek
Yaş:29
Boy:1.78
Uyruk:Fransa
  • 43
    güçlü yönleri: (oyun zekası, çok yönlülük, top kapma, sezgi, hücum katkısı, orta açma)

    dubois’nın sahip olduğu en önemli özelliklerinden biri oyun zekası. alt yaşlarda 10 numara pozisyonunda oynayan ve belki de bu sebeple çoğu savunma oyuncusundan ayrılan dubois’nın, bunun yanında ihtiyaç olduğunda sol bek oynama yeterliliği de çok yönlülüğünü gösteriyor. top rakipteyken çevre kontrolünü yaparak pozisyonunu iyi alan ve rakibini karşılarken müdahale zamanlamasını iyi ayarlayan oyuncu, duracağı yeri biliyor ve topu kapmak için doğru hamleyi zamanında yapıyor. aynı şekilde sırtı dönük rakibine atılan toplara da sezgisini kullanarak hamle yapmada başarılı. üst vücudu güçlü olmamasına ve hatta zayıf sayılabilecek olmasına rağmen ikili mücadelelerde de yine hamle zamanlamasını iyi ayarlayarak ve mücadeleci karakterini de işin içine katarak başarılı bir görüntü çiziyor. bunların yanında dubois, oldukça profesyonel bir karaktere ve takım oyuncusu olma özelliğine sahip.

    fransız oyuncu, her ne kadar defansif karakteriyle daha çok ön plana çıkıyor olsa da önünde büyük boşluklar olduğu zaman bu mesafeleri kısa sürede kat ederek hücuma da ciddi katkı veriyor ve orta veya dışarı yerden pas gibi çeşitli varyasyonları deneyerek hücuma çeşitlilik getiriyor, rakip ceza sahası etrafında tek yönlü bir oyunu yok. genelde garanti paslarla oynamasına rağmen geçmişinde 10 numara pozisyonunda oynamış olması onu rakip ceza sahası etrafında oyun görüşü yüksek bir oyuncuya dönüştürmüş ve bu bölgede ara pas deneyen bir oyuncu haline getirmiş, toplamda attığı kilit paslarla bu alanda ligue 1’deki sağ bekler arasında üst sırada olması da bunu kanıtlar nitelikte. bahsettiğimiz büyük boşlukları doğal olarak kontra atak pozisyonlarında sıkça bulabilen dubois, oyun farkındalığını hızıyla birleştirip bu alanları kısa sürelerde kat ederek arkadaşlarını yalnız bırakmıyor ve kontra atak futboluna uygun bir oyuncu profili çiziyor.

    dubois’nın hücum katkısından bahsetmişken top tekniğine de değinmek gerekir. genel olarak tekniğinin iyi olduğunu söyleyebiliriz. bir bek oyuncusu için çok önemli olan orta açma özelliği üst seviye sayılabilecek olan dubois, bu alanda ligue 1’deki sağ bekler arasında iyi bir konumda gösterilebilir. kavisli ortalarını zaman zaman duran toplarda da sergileme fırsatı bulan oyuncu, kornerler veya kenar serbest vuruşlarında tehlike yaratan ortalar kesiyor.

    zayıf yanları: (agresyon, hava topları, ilk dokunuş, pas hataları)

    dubois’nın defansif yönden çok agresif bir oyuncu olduğu söylenemez. hatta bazı noktalarda oldukça narin kaldığı bile görülebiliyor. bu özelliği ligue 1 futbolunun karakteristiği düşünüldüğünde orası için büyük sıkıntılar yaratmasa da agresifliğini arttırması gerektiği bir gerçek. özellikle ceza sahası içi gibi hayati bir bölgede bile rakiplerini yeterince rahatsız etmediği ve fazlaca serbestlik verdiği görülebiliyor.

    1.78 m ile kısa sayılamayacak bir boyu var ve karşıdan gelen yüksek toplarda kafa mücadelelerinde çok ezilmiyor zaten hava topu kazanma oranı da bunun bir göstergesi ancak ceza sahası içine yapılan ortalar veya atılan ters toplarda uzaklaştırıcı müdahaleyi yapmakta zorlanabiliyor ve bu pozisyonlarda markajındaki oyuncuyu iyi takip etmeyerek pozisyona sokabiliyor. aynı şekilde rakip savunmaca atılan ters toplarda da pozisyonunu iyi ayarlayamadığı oluyor.

    genel anlamda top tekniğinin iyi olduğundan bahsettik ancak top kontrolü ve ilk dokunuş noktalarında sıkıntılar yaşadığı da görülüyor. özellikle takımı çıkmaya çalışıp, rakip de önde basarken yaptığı top kontrol hataları takımını zor durumlarda bırakabiliyor. aynı şekilde bu tip pozisyonlarda pas hataları da yapabilen oyuncu, takımı topu kapmış ve hücum etmeye hazırlanırken yaptığı basit hatalarla rakibe önemli fırsatlar tanıyabiliyor.

    https://trscouts.com/leo-dubois/
App Store'dan indirin Google Play'den alın