• 89
    çözümün burada olduğunu hala kavrayamıyoruz. türkiye'de anadolu takımından büyük takımlara gidip de performansını artıran oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. bu yüzden yerli oyuncuları mümkün olduğu kadar altyapıdan çıkarmak zorundayız.

    16 temmuz 2022 sigma olomouc galatasaray maçı özelinde maçı izleyen arkadaşlara sizi en çok heyecanlandıran oyuncular kimler desek. yunus akgün, hamza akman, emin bayram liste başı olacak isimler. bu üç oyuncunun özelliği ne acaba. altyapı çıkışlı olmaları. al işte mis gibi somut örnek.

    senin altyapından topçu her daim çıkıyor. 80 milyondan fazla nüfuslu bir ülkenin en büyük takımısın sen. ama kullanmayı bilmiyorsun. sonra da altyapıdan çıkan çocukların fiziği kötü, heyecanı var, pişmesi lazım gibi bahaneler uretiyorsun. desene benim cesaretim sadece lafta diye.

    dün yunus, emin, batuhan gitti kiraya ve hazır döndü. bugün beknaz, baran, emirhan gider ve hazır döner. yarın berk kızıldemir, efe akman, baran demiroğlu gider hazır döner. bu sistem böyle işler. ama bu sistemin en büyük düşmanı siz başkanlar, siz teknik direktörler, siz yöneticilersiniz. en ufak cesaretiniz yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın