resim
Olimpiu Moruțan
Takım:Pisa
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 1423
    2020-21 sezonunda galatasaray futbol takımı'nın açık ara en yetenekli oyuncusuydu benim gözümde. performans açısından çok dalgalandı, orası bir gerçek. fatih terim döneminde sürekli oyundan alınıyordu. performansındaki dalgalanmanın en büyük sebeplerinden birinin bu olduğunu düşünüyordum hep. çünkü bir oyuncu hep oyundan çıkacağını düşünerek top oynarsa, özgüven kaybı yaşaması doğal bir şey olmalı. transfermarkt verilerine göre süre almadığı ilk maça kadar oynadığı ilk 11 maçta toplam 568 dakika oyunda kalmış, yani ortalama 51,6 dakika yapıyor maç başı.

    bu 11 maçta ve 51,6 dakikada morutan 3 gol 2 asist yapmış. 90 dakika olarak baz alırsak, oynadığı 568 dakika 6,3 adet 90 dakikaya tekabül ediyor. kısacası morutan, 6 maçta 3 gol 2 asist yapmış, ki bu 22 yaşında, rumen liginden ilk defa dışarı çıkan bir oyuncu için gayet iyi bir istatistik. 21 ekim 2021 lokomotif moskova galatasaray maçı'nda yaptığı güzel asist de yine bu tarih aralığına düşüyor. uzun lafın kısası, morutan ilk kez kazığa çekildiği 28 kasım 2021 yeni malatyaspor galatasaray maçı'na kadar hem ligde, hem avrupa'da kısıtlı sürelere rağmen toy bir oyuncu için çok iyi işler yapmış. en azından bonuslar hariç 3.5 milyon euro harcanan bir oyuncu için yetecek kadar oynamış.

    ancak daha sonra maalsef domenec torrent kabusu ile karşılaşıyor. torrent'in siftah maçı olan 16 ocak 2022 hatayspor galatasaray maçı'ndan itibaren 18 maçtaki karnesini yazıyorum: 6 maç ilk 18'e alınmıyor, 2 maç kadroda ancak oyuna girmiyor, 10 maçta ise süre buluyor. süre aldığı bu 10 maçtaki süreleri de sırasıyla yazalım: 9, 62, 2, 8, 9, 10, 69, 6, 14, 10. merak edenler için not düşelim, total olarak 199 dakika ve maç başına 19,9 dakika. 62 ve 69 dakika süre aldığı maçları çıkarırsak kalan 8 maçta 68 dakika ve maç başına 8,5 dakika!

    kısacası, şöyle elde patladı, şöyle kötü oyuncu, şöyle kazık, böyle komisyon transferi serzenişlerine katılmıyorum. bu oyuncu zaten ritim sorunu yaşarken maçlara son 10 dakika giren bir oyuncuya dönüştürüldü. bu şartlar altında ne bekleniyor kendisinden hiç bir fikrim yok.

    bir diğer nokta da şu olsun. güvenilirliği çok tartışmalı olsa da yine transfermarkt verilerine göre kariyerinde 67 kere on numara, 39 kez sağ kanat, 23 kez merkez orta saha, 3 kere sol kanat ve 1 kere de santrafor olarak görev yapmış. galatasaray bünyesinde sahaya çıktığı 26 lig, 7 avrupa ve 1 türkiye kupası maçında ise 19 kez sağ kanat olarak görev yapmış. kısacası sarı kırmızılı formayı giyene kadar kariyerinde 60 kere on numara ve sadece 20 kere sağ kanat oynamış oyuncuyu niye inatla kanat oynatıyoruz, on numara pozisyonunda yeteri kadar şans vermiyoruz bu da çok ilginç geliyor bana. okan buruk da kendisini hazırlık maçında sağ kanat olarak görevlendirdi. emre akbaba'ya verilen şans kendisine neden verilmedi bilmiyorum. ancak bu oyuncu galatasaray için büyük bir test. yeteneği var ancak bir türlü düzgün şans verilmiyor eline. bu yarım yamalak şansla da şov yapmadığı için, transfer kazığı olarak nitelendiriliyor. eğer galatasaray kendisini kazanırsa, okan buruk ve ekibi için çok büyük umutlarım olacak. eğer kazanamazsa, pek çok genç yetenek gibi kaos içinde yitip giden bir yetenek olarak tarihteki yerini alacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın