resim
Evander da Silva Ferreira
Takım:Portland
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 61
    ismi bizimle anıldığı için ve sevdiğim alınmasını istediğim bir isim olduğundan dolayı kendisi hakkında beklentiler açısından 1-2 kelam yazmak istedim.

    evander için pedro alternatifi ve gelirse 10 numarada oynayacak muhabbeti bana çok saçma geldi. çünkü evander net bir 8 numara ara sıra 10 numara oynadığı zamanlar oldu ama genel olarak merkez bağlantıyı kuran birisi. kısaca oyun kurucu sol iç diye söyleyebiliriz.

    bu sezon fc midtjylland genel olarak 3-4-3 oynadı. bu sistem içerisinde evander 4'lü orta sahanın ikilisinden birisiydi. sol iç oyun kurucu merkez bağlantı oyuncusuydu. yanında onyedika gibi mobil gezen ve ısıran evander ileri çıktığında arkasını toparlayacak bir futbolcuyla oynaması onun için hep avantaj oldu.

    takımı 3-4-1-2 oynadığında evander hücuma yatkın bileklerinin iyi olması ve bağlantı oyuncusu inceci pas tarzı olması sebebiyle 10 numara gibi ikili forvetin arkasında oynadı ama takım o sistemde çok iyi bir galibiyet yüzdesi alamayınca 3-4-3 sistemiyle bu sezon devam etti. bir maç 4-3-3 oynadılar o maçta da evander yine 3'lünün solundaydı.

    okan hoca başakşehir kariyerinde 4-1-4-1 sistemiyle genel olarak oynadı. burda da yapılmak istenen mesela gueye veya carvalho gibi bir oyuncuyu savunma önüne süpürücü mü dersiniz çapa mı dersiniz artık birini koyup önlerine evander-oliveira gibi iki kreatif bağlantı kuracak şut atacak veya ince paslarıyla asist katkısı yapabilecek iki kaliteli orta saha ile oynamak isteniyor.

    evander transferinde gördüğüm galatasaray cica için istediği verimi alamayınca oraya bir merkez bağlantı oyuncusu bakmaya başladı. midtsjö ile ilgilenilmesi sebebi bence evanderin alternatifi olarak bakılıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın