resim
Evander da Silva Ferreira
Takım:Portland
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 60
    scouting tuzağı hissiyatı olan futbolcu.

    asla kötü futbolcu, işimize yaramaz demiyorum çünkü detaylı izlemedim. sadece kısa videolardan oyuncunun fizik durumuna ve tarzına bakarak söylüyorum bunu. her scout transferinden büyük şeyler çıkacakmış hissiyle yola ne zaman çıktıysak yolun sonu hüsran oluyor. sessiz sedasız gelen, ucuz fiyata gelenlerde ise genelde başarılı oluyoruz. böyle 8-10’ların konuşulduğu, sadece scout tayfanın tanıdığı, gelirse uçarız seneye 20 milyona satarız diye anlatılan topçuların hepsi maalesef teneke çıktı.

    ha sen evander’i 10’a alır 30’a satarsın onu bilemem. bu ligde nasıl yapacaksın onu da bilmiyorum. 40’lık topçun olsa 20’ye bağlar avrupalı kulüpler. ben böyle hamleleri başından beri tasvip etmiyorum. scouting denemesi yapacaksan boey gibi 1-2 milyonlara denersin. ya da gözü karartıp marcao’ya verilen gibi 4’e falan çıkarsın. 7-8-10’lar falan ne oluyoruz ya. sonra sülalesinin her bireyine kadar küfür yiyor çoluk çocuk burada. gereği de yok. genelde sportif başarı da getirmiyor böyle denemeler. getirmeyince de şampiyonlar ligi oynayamıyorsun. oynamayınca para gelmiyor. tam kısır döngü.

    iki seneyi aşkın süredir büyük liglerin arka bahçesi olan danimarka ligi’ni kasıp kavuran çocuğu niye kimse almamış onu da bilemiyorum. benim izlediğim futbolcu hiç de öyle iyi savunma yapıyor gibi gelmedi, steril bir şekilde sahada takılıyor, jogging yapar gibi koşup goller atmış. güzel de goller hakkını yemeyeyim. ama şu oyuncunun fizik durumunu garipsemeyen var mı cidden? isteyenlere sormak lazım. evander’de fiziksel olarak bir tuhaflık seziyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın