• 1080
    600 milyon euro'ya kadar kısa vadeli borcu bulunan glazer ailesine ait olan futbol kulübüdür.
    600 milyon euro borcun üstüne, glazer ailesi gelirlerden 11 milyon pound tutarı kendi ceplerine istemişler. bu hak edişi payını almak zorunda değiler ama amerikalılar parayı sever.transfer yapamayan kulüp için iyice zor olan bir durum haline gelmiş.
    kulüp,2022-2023 senesinde daha düzgün bir adet büyük isimli veya yıldız oyuncu alamadı. orta sahaları delik,forvetlerinde yaşlı ronaldo ve huysuz martial duruyor.

    taraftarlar sinirli şekilde bekliyorlar ama şunu unutmamak lazım ki bu takım son olarak 2012-2013 sezonunda şampiyon oldu. yaptıkları bir sürü yanlış transfer var. buradan yazmaya başlasak sayfalarca sürebilir, avrupanın en çok gelir kazanan takımlarından biri olmasına rağmen bu tür borçla ne kadar baş edebilecekleri bilinmiyor.

    kesinlikle transfer yapacaklar ama ne kadar daha finansal olarak zarara dayanabilirler burası biraz muamma.
    özellike avrupa süper liginin kurulmasını isteyen manchester united ve barcelona'nın bu kadar borçta olmasının esasında bir sebebi var.avrupa süper ligi kurulsaydı, gelirleri yaklaşık olarak 2-3 katına çıkardığı gibi, maliyet bazlı domestic lig sorunlarınıda bir kısım azaltacaktır.

    hem patronlar daha para kazanacaktı hemde marka değerleri daha iyi hale gelecekti. ingiltere de bir çok takım sahibinin amerikalı olduğunu hatırlatmaya gerek yok. amerikalılar kapalı lig usulünü severler, nba,mls,nfl,nhl bunların hepsi kapalı lig üsülü üzerinden "salary cap" uygulaması ile esasında vahşi kapitalist sisteme yol açarlar.

    konudan sapmadan belirmekte fayda var, büyük kulüplerin mutlak borçları olacaktır. burada ki esas konu ise; gelirleriniz,borçlarınızın ne kadarını karşılayabiliyor? veya borçlarınız,gelirleniz yıllık olarak ne kadarını tüketiyor olmalıdır?

    bu oranı finansal olarak doğru tutabilirseniz, başarılının gelmesi halinde uzun dönemler kupa dominasyonu ve en üste sıralarda sürekli olmanız sağlanabilir.

    o zaman gelsin,nerede bizim yangıncı taraftar nerede bu muhasebeci taraftar diye sormak istiyorum.

    https://www.si.com/...paid-their-dividends

    https://www.theguardian.com/...-495m-at-end-of-2021
App Store'dan indirin Google Play'den alın