resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 227
    kendisi için hemen hemen herkes tarafından dünyanın en iyi oyuncusu denmektedir ki öyledir. aslında geçtiğimiz senede aynı şeyler söyleniyordu, ondan önceki senede. eğer sakatlık, hastalık vb. durumlar olmazsa ki umuyorum olmaz, önümüzdeki senelerde de yine kendisi için dünyanın en iyi oyuncusu demeye devam edeceğiz. bu konuda tartışılacak pek bir şey de yok, oynadığı futbolla daha şimdiden adını dünya futbol tarihinin en iyi futbolcuları arasına yazdırdı messi.

    dünya üzerindeki futbol izleyicilerinin büyük bir kısmı messi'nin dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu kabul etmelerine rağmen onun her geçen gün kendisini ve futbolunu biraz daha geliştirdiğini net bir şekilde görebilmekteyiz. her ne kadar dünya futbolunu çok fazla takip etmesem de messi'nin her geçen gün biraz daha ileriye gittiğini görmek için futbol uzmanı olmaya da gerek yok.

    bundan sonraki süreçte messi ile ilgili her konuda düşünmesi gerekenler messi, ailesi , barcelona, arjantin'dir. bizi direk ilgilendiren pek bir durum yok aslında * . bizler ancak izler ve hakkında konuşuruz o kadar.
    "kardeşim madem bizi ilgilendiren bir durum yok, messi dünya'nın en iyi futbolcusu demek için mi yazdın bu kadar yazıyı?" diyeceksiniz, ona da cevabım tabi ki hayır.
    nedense messi'yi ne zaman izlesem aklıma hemen arda turan geliyor. yanılmıyorsam arda ile messi'nin arasında bir yaş fark var. dünyada messi neyse, ülkemizde de arda turan o. ancak messi'nin her geçen gün biraz daha ileri gittiğini görürken arda'nın aynı şekilde bir gelişim gösteremediğin görmek maalesef üzücü bir durum. sahip oldukları imkanlar bakımından arda'nın messi'den eksik bir yanı olmadığını düşünüyorum. zira her ikisi de dünyanın en iyi tesislerinde , dünyanın en iyi şartlarında , dünyanın en iyileri ile çalışmaktalar, ancak bir tanesi devamlı ilerleme kaydederken bir diğeri olduğu yerde saymakta ve hatta geri gitmektedir desek yalan olmaz sanırım.
    işte burada mantalite farkı dediğimiz durum burada ortaya çıkıyor ve bunun için de kısa vaadede yapacak pek bir şey yok aslında. uzun vaadede de bu düşünce devrimini gerçekleştirmek isteyen insanlara şans tanımadığımızdan (bkz: frank rijkaard) demek ki bu konuda yapabileceğimiz çok fazla da bir şey yok maalesef.
    aslında bu söylediklerim ülkemizdeki geçmiş ve gelecek tüm genç yetenekler ve yıldız adayları için de geçerli, arda ve messi şu an bu konuya en güzel örnek.

    not : bazı futbol ulemalarımıza göre * arda, messi'den daha iyi bir futbolcu olduğundan bu yazdıklarımın hiç bir anlamı da yok aslında ama maalesef şimdi geldi aklıma silmeye de kıyamadım. demiştim ya mantalite farkı diye, en nihayetinde türküz işte. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın