resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 138
    30 yaşında portekizli yeni ortasahamız. illa birine benzeteceksek stili en çok selçuk inan'a benziyor, onun topla daha hareketli hali denilebilir. sergio oliveira net oyun kurucu bir 8 numara. zihinsel özellikleri son derece kuvvetli, topla ilişkisi ile dikkat çeken; pas kalitesi ve oyun görüşü ile öne çıkan bir oyuncu. derin oyun kurucudan ziyade işin ofans kısmında daha etkili olur. hareketli ve çabuk oyuncular arttıkça verimliliği artar; yunus ve kerem'in o topsuz koşularını iyi değerlendirecektir. duran toplarda ciddi fark yaratacağını düşünüyorum. lider bir oyuncudur, işler kötü gittiğinde de sorumluluk almaktan kaçmaz. yanlış hatırlamıyorsam porto'da ikinci kaptandı. bu karakterde oyuncu eksikliği geçtiğimiz sezon hissedildi.

    oyuncunun fiziksel olarak eksileri var. çok dinamik ve atlet bir oyuncu değildir. defansif yönü hem roma'da hem porto'da zaman zaman eleştiri almıştı. savunmayı pozisyon bilgisiyle alan kapatarak, reaktif şekilde yapmaya çalışan fakat gerektiğinde müdaheleden geri kaçmayan bir oyuncu. oyunun savunma kısmında daha zayıf olduğu aşikar fakat savunmada pasif ve sorumluluk almıyor demek haksızlık olur. mesela pjanic'e bazı yönlerden benzetebiliriz, onun gibi savunmada hiç yok denilemez. bu oyuncudan beklenmesi gereken işler topla ilgili olmalı, onu yapacak kaliteye sahip. sergio oliveira'nın yanına fiziksel özellikleriyle rakibe üstünlük kuran, iyi bir kesici bulunabilirse çok iyi bir ikili yakalanabilir. o isim william carvalho olmamalı. porto'da prime döneminde 4-4-2'de iyi bir takım savunması vardı, merkezde uribe savunma yükünü çekiyor; oliveira bir şef gibi oyunu yönetiyordu. oyuncu için ideal bölge ortasahada çift pivottan biri olur. doğru parçaları birleştirebilirsek türkiye'de fark yaratacak kalite fazlasıyla var.

    kısaca özetlersek oyuncunun teknik özellikleriyle ciddi katkı sağlar fakat fiziksel olarak bazı zaafları olduğunu söylemek lazım. maliyet boyutuna gelirsek bu oyuncu kalitesine 3 milyon bonservis çok iyi bir rakam. burada çabuk davrandığımızı düşünüyorum, oyuncuyu roma 13 milyon opsiyonla kiralamış fakat kullanmamıştı. maaşı 2.75 milyon olduğu konuşuluyor bu rakam bizim seviyemiz için çok yüksek ve 4 yıl kontrat çok fazla. bu konu eksi yazar sonuçta geri dönüşü olmayan bir kontrat; bu tarz kontrata sahip oyuncu sayısı 3 bilemedin 4'ü geçmemesi gerekiyor. dengeyi iyi sağlamak lazım.

    galatasaray'ın merkezde böyle tempoyu ayarlayabilen, topla beraber bağlantıyı sağlayabilecek bir pasör oyuncuya ihtiyacı vardı. oyun kurucu eksikliği defansif ortasaha kadar problemdi. mevcut kadrodan berkan, taylan ve cicaldau ile bu sorunu çözemezsiniz. önemli bir transfer olsa da oyuncuyu sistemden bağımsız değerlendiremeyiz bu sebepten etrafına kurulacak takım çok önemli. kadroya iyi bir ekleme oldu. hayırlı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın