• 113
    --- alıntı ---

    1959 öncesi şampiyonluklar kim ne derse desin var (zaten iki tanesini tahkim kabul etti). tartıştığımız ve istediğimiz şey ise malumun ilamı. bu konu fenerbahçe ile rakibi arasındaki bir çekişmeye indirgeniyor, zira medyaya bu cazip geliyor.

    halbuki bu konu fenerbahçenin olduğu kadar; istanbulsporun, göztepenin, ankaragücünün, gençlerbirliğinin, eskişehir dsun ve tabii işine gelmeyince babasını tanımayanların meşhur baba gündüzünün ankara dsun konusu. daha da önemlisi türk futbolunun ve ülke tarihimizin konusu.

    hukuksuzluk dedikleri ve dört elle sarıldıkları ‘59 öncesine ilişkin uygulama ve düzenleme taaa haluk u. dönemine dayanan basit bir tff yk kararı ve buna istinaden yazılmış bir talimat. bir yazana bak bir de yazılana, taraflı, bomboş, gerekçesiz….

    bu sınırı çizen adamın taraftarı olduğu takımla, memleketini hepimiz biliyoruz. ‘59 öncesinin yaramadığı takımlar bu ikisi. şimdi biz garabeti “hak hukuk” diye kabul edeceğiz de, detaylı gerekçeli başvurumuza olumsuz bile olsa 1,5 yılda cevap veremeyenlere boyun mu eğeceğiz?

    bana kalırsa gidenler bu sebeple ibra edilmemeliydi, ancak tffye yeni gelenler topu eskilere atabilir mi? kulüpler eski yönetimlerinin borçlarını çatır çatır ödüyor, esas olan kurumda devamlılık değil mi?

    burası özerk deyip kurtulamazsınız. aihm kararlarında tffnin yarı kamusal güç kullanan bir kurum olduğunu defalarca dile getirdi. haliyle kamusal görevinizi daha fazla ertelememeli ve karar almalısınız.

    ha bu arada kusura bakmayın ama şımarıklık esas; yargı makamı diye atıf yaptığınız rahmetli tahkim başkanına ve şimdilerde tff’ye atanmış yöneticinize söyletip ispat edemediğiniz yalanlardır, hodri meydan dendiğinde televizyona çıkamayıp beyanatlarda yüksek perdeden konuşmaktır.

    belki hiçbir zaman ana konu para olmadı ama şu soruya da cevaplarınızı alalım: bu uyduruk düzenlemeyle tv yayın haklarından sadece 10 yılda yaklaşık 35m usd hakkından fazla alan kulüp sizce hangisi?

    biz başvuruyu yaparken son aşamaya kadar herşeyi düşündük. hak hukuk diye savunduğunuz şeyin haksız hukuksuz olduğunu, ‘59 öncesinin var olduğunu ve fenerbahçenin 28 ulusal şampiyonluğu olduğunu göreceksiniz, kaçış yok. 20 yıl güzel kayrıldınız, bu size bir süre yetsin artık…

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...Rcj4ibHtxoLETi02xCxQ

    ayrıcalık isteyen, rekabette geriye düştüklerinde ulusal lig statüsünde olmayan şampiyonlukların ulusal profesyonel lig seviyesinde kabul edilmesini ve yıldız hesabının da buna göre yapılmasını isteyen şımarık bir kulübün yöneticisi. allah akıl fikir versin size.
App Store'dan indirin Google Play'den alın