• 94
    ‘malesef’ arasında bulunduğum gruptur. malesef diyorum çünkü yaklaşık 7 yıldır bu mesleği yapan bir insan evladı olarak etimle, kemiğimle, tüm benliğimle bu meslekten nefret ettim. daha intörnken acilde kalbi durmuş hastaya 45 dk kalp masajı yapıp döndüremedik diye yumruk yedim. o hastane güvenlikleri ve polisi biz içerde müdehale ederken yarım saat hasta yakınlarının kapı tekmelemesini, ana avrat sövmelerini izledi. sonra o polis beni şikayetten vazgeçirmeye çalıştı. adamlar ne ceza aldı? 10 ay kasti yaralama, 1 yıl 2 ay kamu malına zarar verme. 5 yıl ertelemeli. ordaki monitörün benden değerli olduğunu öğrendiğim o gün benim kafamda her şey bitti zaten. hani diyorlar ya doktorlar hakediyor. doktorlar genelde işte böyle ‘allah’ olup hastayı kurtarmayı beceremedikleri için, içerdeki hastasına 2 dk fazla baktığı için, usulsüz raporu vs vermediği için hakediyor. diğer şiddet nedenleri çok daha küçük bir yüzdeyi kaplıyor. emin olun.

    polis ve asker hariç hangi meslek grubunda ‘bugün başıma ne gelecek acaba?’ diyerek evden çıkılıyor. sadece soruyorum. 7 yıldır her gün ‘lan bugünü sorunsuz atlatsak’ diyerek işe gidiyorum. şunun tarifini yapabilir misiniz ya? anksiyete sahibi oldum. sadece ben değil meslektaşlarımın çoğunluğu böyle. bu 7 yılda saçma sapan bir sürü olayı ya yaşadım ya duydum. bu ülkede her an bir şiddet olayıyla karşı karşıya kalabilirsiniz ama malesef bu meslekte bunla iç içesiniz. dünden beri dr. ekrem karakaya’nın eşini, çocuklarını düşündükçe karnıma ağrılar giriyor. canımın sıkıntısından hiçbir şey yapamıyorum. psikolojimiz alt üst oldu.

    bu ülkede bu çöken sağlık sisteminin temelini ‘bunlar sizin hizmetkarınız’ diyen recep akdağ attı. sonraki sorumlular üstüne koydu. muhtarlara bile 15 günde istediğini verenler ne çalışma şartlarını ne özlük haklarını düzelttiler. onu geçtim götü boklu nüfus müdürlüklerinde olan x-ray cihazını hastanelere çok gördüler.

    son yıllarda hiçbir riskli vakayı doktorlar almıyor artık. çünkü başlarında hiçbir tutar yanı olmayan malpraktis davaları ve şiddet olayları var. düşünsenize kadın doğumcusunuz, sizin hiçbir hatanız yok, 2015in parasıyla 1.2 milyon liralık tazminat davası açılmış, dava 5 yıl sürüyor, 5. yıl sonunda suçsuz olduğunuz anlaşılıyor. bir daha riskli bir vaka alır mısınız? o 5 yıl o adamın neler yaşadığını düşünsenize. 2015’te o adamın aldığı maaş döner vs dahil taş çatlasın 8-9bin devlette. en fazla alacağı bu. ama tazminat 1,2 milyon. en ufak riski alır mısınız?

    neyse biliyorum çok uzattım ama çok doluyum. lütfen anlayış gösterin. dünyanın var oluşundan beri en önemli birkaç mesleğinden ikisi dün büyük kayıplar verdi bu ülkede. bir doktor ve bir avukat işini yaptıkları için katledildi.

    dr. ekrem karakaya’ya ve av. servet bakırtaş’a allah’tan rahmet diliyorum. tüm meslektaşlarımın ve hukuk camiasının başı sağolsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın